Νοσοκομείο «Αττικόν»: «Ανθρώπινα λάθη γίνονται», λέει γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

  • Iatropedia newsroom
Αττικόν
Εντατικολόγος και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο «Αττικόν» μίλησαν για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου.

Γιατροί του νοσοκομείου «Αττικόν», όπου άφησε την τελευταία πνοή του ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, υποστηρίζουν τις επιλογές των συναδέλφων τους και τονίζουν ότι τηρήθηκαν απολύτως τα πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο εντατικολόγος του «Αττικόν» στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, Μιχάλης Ρίζος με αφορμή το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, «σε όλα τα αναπτυγμένα συστήματα υγείας, ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία, θα πρέπει οι κλίνες των ΜΕΘ να είναι τουλάχιστον το 10% των συνολικών κλινών, στο Αττικόν αυτή τη στιγμή είναι στο 5%».

«Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, εκ των πραγμάτων οι ΜΕΘ έχουν γίνει μονάδες διασωληνωμένων και στις ΜΑΦ δυστυχώς στο μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων, δεν μπορούν να έχουν την όποια αυξημένη φροντίδα και αναγκαστικά νοσηλεύονται σε θαλάμους…  Όταν ο ασθενής διασωληνώθηκε και έφτασε σε τέτοιο επίπεδο ανεπάρκειας, βρέθηκε κρεβάτι εντατικής που τον υποδέχθηκε», συνέχισε ο κ.Ρίζος.

Σύμφωνα με τον εντατικολόγο του «Αττικόν» στην περίπτωση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, «το πρωτόκολλο με κάθε τρόπο, εφαρμόστηκε απόλυτα» και για οποιαδήποτε ευθύνη υπάρχει βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί.

Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης για Γ. Καλλιάνο: «Ο υπουργός Υγείας υπερασπίζεται την τιμή των γιατρών του ΕΣΥ»

Για τον ακρωτηριασμό του δακτύλου σε απλό θάλαμο

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο για τον οποίο οι γιατροί ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα του κ.Καλλιάνου σε απλό θάλαμο και όχι σε χειρουργείο, ο εντατικολόγος του νοσοκομείου είπε:

«Υπάρχουν πολλές επεμβατικές πράξεις που γίνονται στους θαλάμους νοσηλείας. Δε γίνονται όλες οι επεμβάσεις στα χειρουργεία. Το πρωτόκολλο με κάθε τρόπο εφαρμόστηκε απόλυτα. Ο κύριος Καλλιάνος ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση για τον άνθρωπό του. Εμείς αυτά μπορούμε να προσφέρουμε».

Η δήλωσή αυτή του γιατρού, προκάλεσε την αντίδραση και άμεση παρέμβαση του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος διέψευσε ότι ζήτησε ιδιαίτερη μεταχείριση, ενώ επανέλαβε ότι όλα θα τα επιλύσει η ελληνική δικαιοσύνη.

«Τίποτα παραπάνω από το να βρεθεί μία ΜΑΘ, να μπει σε μία ΜΕΘ χωρίς να διασωληνωθεί. Καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά μια φυσιολογική μεταχείριση για έναν άνθρωπο που έσβηνε 4 μέρες μπροστά μας και οι γιατροί μας έλεγαν ότι όλα πάνε καλά», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Αττικόν»: Ανθρώπινα λάθη γίνονται

Από την μεριά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν» και χειρούργος ΩΡΛ, Γιώργος Σιδέρης, είπε μεταξύ άλλων ότι ανθρώπινα λάθη γίνονται και για το λόγο αυτό γίνεται η ΕΔΕ.

«Μας εξόργισε ότι ο κύριος Καλλιάνος, απειλούσε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου στα βίντεό του. Για αυτό βγήκαμε και τοποθετηθήκαμε. Είναι μέσα πάντα στην ιατρική η έννοια του λάθους και για αυτό θα γίνει ΕΔΕ. Ανθρώπινα λάθη γίνονται. Αλλά πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολλές νοσηρότητες. Και οι δικοί μας πατεράδες σε αυτά τα νοσοκομεία έχουν νοσηλευτεί και ζουν ακόμα», είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Σιδέρης.