Νοσοκομείο «Αττικόν»: 47χρονος παρέμεινε νεκρός στις τουαλέτες του Νοσοκομείου επί 3 μέρες

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικόν
Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στο Νοσοκομείο "Αττικόν", με έναν 47χρονο να χάνει τη ζωή του και να παραμένει στα ... αζήτητα στις τουαλέτες του νοσοκομείου για περισσότερες από τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ο 47χρονος εντοπίστηκε νεκρός τις τουαλέτες από το προσωπικό, λόγω της έντονης δυσοσμίας. Ήταν τοξικομανής και εισήχθη στο Νοσοκομείο πριν από μέρες, εξαιτίας προβλημάτων υγείας από τη χρήση ουσιών.

Επί ημέρες, μάλιστα, προκαλούσε προβλήματα στο νοσοκομείο και δεν πειθαρχούσε στις εντολές των γιατρών της Πνευμονολογικής και Νευρολογικής Κλινικής, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να του κάνουν «πειθαρχικό» εξιτήριο.

Τελικά ο 47χρονος επέστρεψε στο νοσοκομείο και πήγε στις τουαλέτες για να κάνει χρήση ναρκωτικών. Οι γιατροί πιθανολογούν τώρα πως έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ παρέμεινε εκεί μέχρι σήμερα που εντοπίστηκε με μια σύριγγα καρφωμένη στο σώμα του.

Το σοκαριστικό είναι ότι κανένας δεν είχε μπει στις τουαλέτες για περισσότερες από τρεις ημέρες, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν οι καθαρίστριες επιχειρούσαν να ανοίξουν την πόρτα και δεν τα κατάφερναν θεωρούσαν ότι η τουαλέτα ήταν κατειλημμένη. Η σορός να γίνει αντιληπτή, από την έντονη δυσοσμία.

Διοικητής Νοσοκομείου «Αττικόν»: Δεν χρησιμοποιούνταν καθημερινά ο χώρος αυτός

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο Σπύρος Αποστολόπουλος, Διοικητής του Νοσοκομείου “Αττικόν”, υποστήριξε ότι έχει διατάξει ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 47χρονος:

“Ήταν ένας χώρος που είχε εντοπίσει ο ίδιος ότι ήταν αδρανής και δεν ήταν λειτουργικός και τον είχε ανακαλύψει από το διάστημα της νοσηλείας του. Δεν ξέρουμε την ακριβή μέρα του θανάτου του. Αμέσως, ακαριαία φωνάξαμε την ασφάλεια, ήρθαν οι άνθρωποι εκεί, έψαξαν και βρήκαν τα στοιχεία. Και όταν κοιτάξαμε στα αρχεία του νοσοκομείου, είδαμε πως ήταν ο ασθενής, στον οποίο οι γιατροί είχαν δώσει πειθαρχικό εξιτήριο από τις 5 Ιουνίου. Από τότε δεν είχαμε κανένα νέο και δεν ξέραμε την τύχη του. Ο χώρος αυτός δεν ήταν ένας λειτουργικός χώρος καθημερινής χρήσης, ώστε να μπαίνουν κάθε μέρα καθαρίστριες για να καθαρίζουν. Είχε αποχαρακτηριστεί από χώρος τουαλέτας και είχε βγει από τη λειτουργία της για λίγες μέρες, γιατί γίνονταν κάποιες εργασίες εκεί”.