Νοσοκομείο Άρτας: Ελλείψεις προσωπικού και απλήρωτοι εργαζόμενοι – Ανθούν τα ιδιωτικά

  • Γιάννα Σουλάκη
Άρτας
Σε σοβαρές καταγγελίες για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσκομεία, ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το επικουρικό προσωπικό του νοσοκομείου Άρτας και οι καθαρίστριες δεν έχουν πληρωθεί, καθώς και οι εφημερίες των γιατρών, καθώς -όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ- ο Διοικητής του νοσοκομείου έκανε προεκλογικούς εκβιασμούς στο προσωπικό. Πρόκειται για 47 άτομα στο προσωπικό καθαριότητας, 10 άτομα επικουρικό προσωπικό και 79 ιατροί.

Στο νοσοκομείο Άρτας, είχαν προκύψει προβλήματα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίοι δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του προσωπικού για κάποιο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι μισθοί των καθαριστριών, του επικουρικού προσωπκού και των εφημεριών των γιατρών να πληρώνονται μόνο με εντολή του Διοικητή.

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, όμως:

«Πριν τις εκλογές ο Διοικητής αρνήθηκε να υπογράψει το «εντέλλεσθε» για τους μισθούς και τις εφημερίες λέγοντας ότι θα υπογράψει την επομένη των εκλογών, εκβιάζοντας να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές τιμωρεί τις καθαρίστριες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής του μισθού των καθαριστριών και των νοσηλευτών που ζουν με τα λιγοστά χρήματα του μισθού τους».

ΠΟΕΔΗΝ: Ανθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά λόγω των ελλείψεων στο νοσοκομείο Άρτας

Ανθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα λόγω έλλειψης Ακτινολόγων Ιατρών στο Νοσοκομείο Άρτας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει ότι το νοσοκομείο διαθέτει νέο ψηφιακό μαστογράφο, ο οποίος δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Στην Άρτα ανθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ένα εκ των οποίων φέρει το όνομα στην πινακίδα του της κας Όλγας Γεροβασίλη. Μέχρι πριν ενάμιση χρόνο δεν λειτουργούσε ο παλιός αξονικός. Εδώ και ενάμιση χρόνο που τοποθετήθηκε καινούργιος αξονικός στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί για κανένα τακτικό περιστατικό επειδή δεν υπάρχουν γιατροί. Είναι μόνο δύο γιατροί ακτινολόγοι. Επίσης το Νοσοκομείο διαθέτει καινούργιο ψηφιακό μαστογράφο και δεν λειτουργεί».

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, στο νοσκομείο ‘Αρτας δεν εξυπηρετούνται ούτε οι ανασφάλιστοι στα διαγνωστικά τμήματα, «οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τα «σκάνε» στον ιδιωτικό τομέα».