Νοσοκομείο Άμφισσας: «Τρεις μήνες με έναν καρδιολόγο – Τραγικές ελλείψεις»

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσοκομείο Άμφισσας
"Στην εντατική" είναι το νοσοκομείο Άμφισσας, καθώς οι ελλείψεις σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγους, παθολόγους κ.α. έχουν ως αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο της Άμφισσας, είναι στην εντατική. Αργοπεθαίνει λόγω ελλείψεων βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε αναφορά του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η Παθολογική κλινική υπολειτουργεί, καθώς υπάρχουν μόνο δύο παθολόγοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στην κλινική μόλις πέντε ασθενείς, ενώ τα έκτακτα περιστατικά στην πλειοψηφία τους συνήθως διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Στην καρδιολογική κλινική, υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος, καθώς ο δεύτερος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια εδώ και τρεις μήνες.

Νοσοκομείο Άμφισσας: Πρόβλημα με τη φύλαξη

Ελλείψεις υπάρχουν και στις υπόλοιπες ειδικότητες: υπηρετούν δύο Ακτινολόγοι και ένας Νεφρολόγος, τόσο για τα έκτακτα περιστατικά, όσο και για την νοσηλεία 15 νεφροπαθών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείο. Ο δεύτερος Νεφρολόγος που βρίσκεται με μετάταξη από άλλο Νοσοκομείο, επιστρέφει στη βάση του.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει διοικητική ανεπάρκεια και ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, ενώ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προσυπογράφει τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Η  ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει επιπροσθέτως, «Μεγάλο πρόβλημα με την φύλαξη του Νοσοκομείου. Συνεχώς γίνονται κλοπές. Επίσης πρόβλημα δημιουργείται και με τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα στους χώρους του Νοσοκομείου».