Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Φεύγει και ο τελευταίος παθολόγος…κλείνει το νοσοκομείο!

  • Γιάννα Σουλάκη
Αμαλιάδας
Το ξέρουν και τα μικρά παιδιά ότι για να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο και να περιθάλπει ασθενείς χρειάζεται τουλάχιστον ... παθολόγο. Η μετακίνηση, λοιπόν, σε άλλο νοσοκομείο και του τελευταίου παθολόγου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με εντολή Διοικητή βάζει ταφόπλακα στη λειτουργία ολοκληρου του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα… «Μετακινείται και ο τελευταίος παθολόγος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με «εντέλλεσθε» του Διοικητή και χωρίς παθολογική κάλυψη, δεν υφίσταται νοσοκομείο». Τα παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με του  εργαζόμενους, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας υπηρετούν κανονικά τρεις παθολόγοι. Οι δύο μετακινήθηκαν εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου κλήθηκαν να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις γιατρών και τους υπεράριθμους ασθενείς, «απόρροια του κλεισίματος της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας», αναφέρει η Ομοσπονδία και συμπληρώνει:

«Με απόφαση του Διοικητή μετακινείται και ο τελευταίος γιατρός παθολόγος, Συντονιστής Διευθυντής, ο οποίος έκανε εφημερίες και Εξωτερικά Ιατρεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Με το εν λόγω εντέλλεσθε του Διοικητή για μετακίνηση του τελευταίου παθολόγου δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Κανένα Νοσοκομείο δεν μπορεί να εφημερεύει χωρίς παθολογική κάλυψη. »

Δείτε την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

ΠΟΕΔΗΝ: «Εφημερία και εξωτερικά ιατρεία με … αγροτικούς γιατρούς στο νοσοκομείο Αμαλιάδας»

Η εφημερία και τα Εξωτερικά Ιατρεία καλύπτονται μόνο με αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι θα αρνηθούν στο τέλος να επωμίζονται αυτήν την ευθύνη, χωρίς την παρουσία ειδικευμένου Παθολόγου. «Ουσιαστικά χωρίς παθολόγο δεν υφίσταται Νοσοκομείο καθ’ ότι χειρουργοί, ορθοπεδικοί κλπ θα αρνηθούν να εφημερεύουν, επειδή δεν θα υπάρχει παρουσία παθολόγου για γνωμάτευση των περιστατικών».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει στις «αλλοπρόσαλλες», όπως υποστηρίζουν τα μέλη της «αποφάσεις του Διοικητή, που με μεθοδικές ενέργειες διαλύει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και γεμίζει ράντζα την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με τους Νοσηλευτές και τους γιατρούς εκεί να έχουν εξαντληθεί».

Δείτε επίσης: 

Διοικητές Νοσοκομείων: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη – Δείτε προσόντα και δικαιολογητικά