Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Εθελοντική αιμοδοσία και ενημερωτική δράση για τη δωρεά οργάνων στις 14 Φεβρουαρίου

  • Iatropedia newsroom
Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης οργανώνει δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Περιφέρειας σχετικά με την αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων.

Εθελοντική αιμοδοσία και ενημερωτική δράση για τη δωρεά μυελού των οστών διοργανώνει αύριο (14/2), από τις 9.30 έως τις 15.00, στον χώρο του αμφιθεάτρου του, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, τον Ερυθρό Σταυρό Αλεξανδρούπολης, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης και το Κέντρο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Αλεξανδρούπολης.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω δράση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Περιφέρειας. «Δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας προσφέροντας -βοηθώντας -σώζοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως: θύματα τροχαίων, ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργείο, γυναίκες στον τοκετό παιδιά με λευχαιμία, ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα ή κακοήθειες, κ.λ.π.» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει η δυνατότητα για ενημέρωση και εγγραφές δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Α. (για αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας σιέλου (τηλέφωνα επικοινωνίας της δράσης για τη δωρεά μυελού οστών: 6987360742 και 2551353610).

Φωτογραφία iStock