Νοσοκομειακοί γιατροί: «Στέγνωσαν» από αναισθησιολόγους τα δημόσια νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΙΝΑΠ
Σοβαρή καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), επαναφέρει στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Το πρόβλημα υφίσταται για πάνω από δύο χρόνια και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) το έχουν αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Υπάρχουν νοσοκομεία, όπως λένε οι γιατροί, των οποίων απειλείται η λειτουργία, καθώς η ειδικότητα της αναισθησιολογίας είναι βασική, τόσο για τα επείγοντα περιστατικά (εφημερίες), όσο και για τα χειρουργεία, προγραμματισμένα ή έκτακτα.

«Ως ΕΙΝΑΠ έγκαιρα ήδη εδώ και πάνω από δυο χρόνια έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους το σοβαρότατο πρόβλημα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων και είχαμε προβλέψει πως θα κλιμακωνόταν χωρίς ουσιαστικά μέτρα εκ μέρους της πολιτείας. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά με τα αδιέξοδα που προκύπτουν διαρκώς σε διάφορα νοσοκομεία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η «Παμμακάριστος» όπου μετά την συνταξιοδότηση μιας συναδέλφου πριν λίγες μέρες στο τέλος του προηγούμενου έτους, απειλείται άμεσα η λειτουργία του τμήματος άρα κατ΄επέκταση και του ίδιου του νοσοκομείου», αναφέρουν στην καταγγελία τους οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά.

Δείτε επίσης: Τα δημόσια νοσοκομεία “αποχαιρετούν” το 2019 χωρίς γιατρούς – Παράνομες εφημερίες για να βγουν οι γιορτές

ΕΙΝΑΠ: Τι ζητούν οι γιατροί από την πολιτεία

Οι γιατροί απαιτούν, όπως λένε, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ :

  • Να προκηρυχθούν και να καλυφθούν άμεσα δυο (2) θέσεις μόνιμων επιμελητών Αναισθησιολόγων για το νοσοκομείο «Παμμακάριστος»
  • Να παρθούν επειγόντως μέτρα για την κάλυψη του νοσοκομείου από σήμερα και για το επόμενο διάστημα
  • Να υιοθετηθούν επιτέλους από την πολιτεία τα θεσμικά μέτρα συνολικά για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας τα οποία ζητούν η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ ήδη από το 2017.