Νοσοκομειακοί γιατροί: «Πολυεργαλεία» οι εξαντλημένοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία»

  • Γιάννα Σουλάκη
"Οι λιγοστοί εξαντλημένοι υγειονομικοί έχουν μετατραπεί σε πολυεργαλεία και παιδιά για όλες τις δουλειές", όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΓΝΕ). Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν την αντίθεσή τους με την απόφαση της κυβέρνησης να τους επιφορτίσει και με τον επιπλέον ρόλο της διενέργειας rapid test.

Μετά τη μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου και στη συνέχεια σε εμβολιαστικά κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και υγειονομικούς, τώρα τα νοσοκομεία επιφορτίζονται και με το ρόλο των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

«Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι «όλα βαίνουν καλώς», να διατυμπανίζει την επιστροφή στην «κανονικότητα» και την ίδια στιγμή οι ίδιοι λιγοστοί εξαντλημένοι υγειονομικοί από την αρχή της πανδημίας να έχουν μετατραπεί σε πολυεργαλεία ανεξάρτητα από ηλικία και ειδικότητα, οι ίδιοι λιγοστοί εξαντλημένοι γιατροί να έχουν μετατραπεί σε παιδιά για όλες τις δουλειές ανεξάρτητα αν είναι αγροτικοί, ειδικευόμενοι, ειδικοί», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

ΟΕΝΓΕ: Γιατροί στη θέση … κλιμακίων του ΕΟΔΥ

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η εντολή του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αλλά και άλλων νοσοκομείων, να απομακρύνουν τους γιατρούς – ειδικευόμενους και επικουρικούς στην συντριπτική τους πλειοψηφία- από τα αποδεκατισμένα τμήματά τους, ώστε να καλύπτουν βάρδιες για τη λειτουργία του ιατρείου διενέργειας Rapid Test για Covid-19.

«Χαρακτηριστικά 1 έως 2 γιατροί επιφορτίζονται με τη λήψη έως και 400 δειγμάτων ημερησίως μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και με την διενέργεια μοριακού ελέγχου όταν υπάρχει σχετική ένδειξη. Άλλωστε παρόμοιες απαράδεκτες καταστάσεις είχαμε και πέρσι, στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές, με αναγκαστικές εντολές σε υγειονομικούς νοσοκομείων και Κ.Υ να κάνουν την δουλειά του ΕΟΔΥ», σημειώνουν οι γιατροί.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση της διοίκησης και να εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την διενέργεια των Rapid Test στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν