Νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ): «Οργή» για το ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Χαλκίδας για τον θάνατο διανομέα λόγω καύσωνα

  • Iatropedia newsroom
ΟΕΝΓΕ
Για "συγκάλυψη" κατηγορούν τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), καθώς όπως λένε, στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο για τον θάνατο εργαζόμενου λόγω καύσωνα, ανέφερε ότι "δεν ήταν διανομέας".

Αλγεινή εντύπωση και οργή  προκαλεί  το δελτίο τύπου του διοικητή του νοσοκομείου της Χαλκίδας ο οποίος έσπευσε να ισχυριστεί  ότι ο αδικοχαμένος εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του δουλεύοντας σε συνθήκες καύσωνα, δεν ήταν διανομέας, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να συγκαλυφθεί ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα, λένε οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

«Είναι πραγματικά πρωτοφανές σε δελτίο τύπου διοικητή νοσοκομείου με ιατρικό περιεχόμενο (δηλαδή επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου) να αναφέρεται ποιo … ΔΕΝ είναι το επάγγελμα του ασθενούς ή του θανόντος. Δύο ημέρες μετά και ακόμη ο διοικητής του ΓΝ Χαλκίδας δεν έχει κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου», σχολιάζουν.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά τόσο μερίδα των ΜΜΕ όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας έσπευσαν να αναπαράγουν στις τηλεοράσεις, στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «δελτίο τύπου» του διοικητή αυτούσιο για να τεκμηριώσουν ότι ο θανών  «δήθεν δεν ήταν διανομέας προφανώς στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί ένα ακόμα έγκλημα από τα πολλά που μετρούν οι εργαζόμενοι διανομείς που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες ,με ήλιο και με κρύο χωρίς μέτρα προστασίας».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν την «ύβρη», που όπως λένε, διαπράχθηκε σε βάρος του νεκρού και της οικογένειας του.

«Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποπέμψει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας που παραβίασε κάθε έννοια δεοντολογίας», καταλήγουν.

Τι ανέφερε το Ιατρικό Ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Χαλκίδας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του:

«Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, προσεκομίσθη στις 16:55 στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30. Πιθανή αιτία θανάτου, η καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».