Νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) για Διοικητή ΠΑΓΝΗ: «Οι αυταρχικές συμπεριφορές των Διοικήσεων οδηγούν στο κύμα παραιτήσεων των γιατρών»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΑΓΝΗ
Παρέμβαση στο θέμα του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ που έστειλε επιτόπιο έλεγχο στο σπίτι τριών αναισθησιολόγων που είχαν νοσήσει με COVID, έκανε σήμερα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Οι "αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων" οδηγούν στο κύμα παραιτήσεων των γιατρών, που "ούτε να αρρωστήσουν δεν μπορούν πια", σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και ζητά από το Υπουργείο Υγείας την αποπομπή του συγκεκριμένου Διοικητή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταδικάζει με ανακοίνωσή της την «απαράδεκτη και προσβλητική ενέργεια», όπως την χαρακτηρίζει, της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να στείλει αναρμοδίως ιατρό εργασίας, στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων για να διενεργήσει έλεγχο για νόσηση από τον ιό sars Covid – 19, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν δηλωθεί στη κρατική πλατφόρμα με θετικά τεστ.

Παράλληλα ζητά από το Υπουργείο Υγείας, να αποπέμψει άμεσα τον συγκεκριμένο Διοικητή.

«Με τέτοιες αυταρχικές και προσβλητικές συμπεριφορές, που κινούνται στα πλαίσια του εργασιακού εκφοβισμού και κατάχρησης εξουσίας και που θεωρούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία οιωνοί ψεύτες και απατεώνες, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ανταμείβει τους τρείς αναισθησιολόγους για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γενικότερα στην περίθαλψη των ασθενών», σχολιάζουν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι ελλείψεις, η υπερεργασία και η υπερεφημέρευση, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι χαμηλές αμοιβές και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων οδηγούν στο κύμα παραιτήσεων ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, που «ούτε να αρρωστήσουν δε μπορούν πια», αλλά και στην απροθυμία κάλυψης κενών θέσεων που προκηρύσσονται, ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά την πλήρη κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε μόνιμους αναισθησιολόγους στην 7η ΥΠΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία και η αύξηση των χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία της Κρήτης.