Νοσοκομειακοί γιατροί: Καταγγέλλουν σοβαρή δυσλειτουργία στη νευροχειρουργική κλινική του Τζανείου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΙΝΑΠ
Η καθυστέρηση στις κρίσεις και τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας σε δεκάδες κλινικές δημόσιων νοσοκομείων. Μία από αυτές, και η νευροχειρουργική κλινική του Τζανείου.

Σε καταγγελία της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αναφέρει ότι η υποστελέχωση των νοσοκομείων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της νευροχειρουργικής κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά:

  • Να γίνει επιτέλους ο διορισμός μόνιμου επιμελητή σε κενή οργανική θέση, για την οποία η κρίση από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής έχει ολοκληρωθεί εδώ και έξι μήνες.
  • Να προκηρυχθούν οι δύο θέσεις των συναδέλφων που πρόσφατα αποχώρησαν.
  • Να ξανακαλυφθεί άμεσα η θέση του επικουρικού που υπηρετεί σε καθεστώς ΠΔΕ – ΕΣΠΑ όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για όλες αυτές τις θέσεις μετά τις σχετικές αγωνιστικές παρεμβάσεις της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά καλούν τη Διοίκηση της 2ης Υ.Πε. και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανταποκριθούν άμεσα στα παραπάνω.