Νοσοκομειακοί γιατροί Ηπείρου: Χωρίς ακτινολογικό το Νοσοκομείο Άρτας – Στα όρια εξάντλησης το λιγοστό προσωπικό

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατροί
Την πρόσληψη μόνιμων ειδικευμένων ακτινοδιαγνωστών γιατρών για τη λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Άρτας, απαιτούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΗ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου) εδώ και πολλούς μήνες έχουν απαιτήσει κατ’ επανάληψη τη στελέχωση του Απεικονιστικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Άρτας (κλασικό ακτινολογικό, υπερηχοτομογράφος, αξονικός τομογράφος) με προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων Ακτινοδιαγνωστών (Ακτινολόγων) γιατρών.

Οι αρμόδιοι (διοίκηση νοσοκομείου Άρτας, διοίκηση 6ης ΥΠΕ, πολιτική ηγεσία υπουργείου Υγείας) δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους, εξοντώνοντας μάλιστα τους ελάχιστους εναπομείναντες γιατρούς.

Νοσοκομειακοί γιατροί Ηπείρου: Φεύγουν ένας – ένας οι γιατροί

Συγκεκριμένα, έχουν απομείνει μόνο 2 (δύο) γιατροί, καθώς η μια επέλεξε πρόσφατα να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα μην αντέχοντας άλλο την υπερεφημέρευση. Οι 2 εναπομείναντες γιατροί εφημερεύουν από 15 μέρες τον μήνα ο καθένας.

«Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι για να συγκαλύψουν αυτές τις σοβαρότατες ευθύνες τους καταφεύγουν τώρα στην γνωστή «συνταγή» των αναγκαστικών μετακινήσεων αντί για προσλήψεις. Δίνουν «εντολές» σε γιατρούς Ακτινολόγους του νοσοκομείου Αγρινίου και του Κ.Υ Αγρινίου να εφημερεύουν στην Άρτα. Έτσι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο διάλυσης και το Ακτινολογικό του Αγρινίου: ήδη μια γιατρός υπέβαλλε την παραίτησή της από το ΕΣΥ αρνούμενη την «ετσιθελική» μετακίνηση», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και καταλήγουν:

«Φτάνει πια με την σκόπιμη υποστελέχωση,  την προχειρότητα, τον αυταρχισμό, τις αναγκαστικές μετακινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του πληθυσμού και της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας. Να στελεχωθούν και τα δυο νοσοκομεία με μόνιμους γιατρούς. Να αρθούν οι αυταρχικές εντολές μετακίνησης».