Νοσοκομειακοί Γιατροί: «Γιατροί υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τους προσλάβει»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
Πληθώρα αιτήσεων γιατρών για πρόσληψη στα νοσοκομεία, επικαλείται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η οποία καταγγέλλει παράλληλα απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) «καταρρίπτεται πανηγυρικά το επιχείρημα της κυβέρνησης, πως δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει».

Η Ομοσπονδία επικαλείται στοιχεία από τις επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβουλίων επιλογής Επιμελητών των ΥΠΕ, από τις οποίες προκύπτει, όπως αναφέρουν τα μέλη της,  πως «οι συνάδελφοι που θέλουν να προσληφθούν ως Επιμελητές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλοί (πχ ενδεικτικά μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθολόγου οι υποψήφιοι είναι 38 και για 1 θέση Επιμ. Β’ Αναισθησιολόγου οι υποψήφιοι είναι 21)».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προσθέτουν πως χρειάστηκε η παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων μόνιμων γιατρών στην 1η ΥΠΕ, «για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί πριν από 2 ολόκληρα χρόνια και η οποία διακόπηκε με άνωθεν εντολές στο στάδιο της προφορικής συνέντευξης».

Οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία καταλήγουν πως απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών:

«Απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τους στρουθοκαμηλισμούς και να υλοποιήσει επιτέλους το αίτημα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 για μαζικές προσλήψεις μόνιμων Επιμελητών στο ΕΣΥ, μόνο με έλεγχο των τυπικών τους προσόντων και για μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις».