Νοσοκομειακοί γιατροί για τα επεισόδια στο Ζάππειο: «Η καταστολή δεν πρόκειται να μας σταματήσει»

  • Γιάννα Σουλάκη
Ζάππειο
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι γιατροί των Δημόσιων Νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ) "ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας", όπως λένε και δηλώνουν ότι τα χθεσινά επεισόδια στο Ζάππειο δεν θα τους σταματήσουν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν την «απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά, γκλομπς και χειροβομβίδες κρότου λάμψης», στα χθεσινά επεισόδια στο Ζάππειο, όταν προσπάθησαν να εισβάλλουν σε ημερίδα που διεξαγόταν σε αίθουσα για τις συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα στον χώρο της Υγείας:

«Δεν τους πέρασε. Καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα μας να σπάσουμε τον αστυνομικό κλοιό και να χαλάσουμε τη φιέστα της ηγεσίας του ΠΙΣ στην οποία επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν “businessmen”, τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων. Τα τρωκτικά, που οσμίστηκαν «ζεστό κρατικό χρήμα» και ακονίζουν τα μαχαίρια τους διεκδικώντας ο καθένας το δικό του μερίδιο στην αγορά υγείας», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ζάππειο: Γιατροί εναντίον γιατρών

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ, χαιρετίζουν τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που έδωσαν «αγωνιστικό παρόν» στην κινητοποίηση. Την ίδια στιγμή καυτηριάζουν τον «έσχατο παραλογισμό», όπως λένε:

«Του μονοπαραταξιακού προεδρείου του ΠΙΣ που κάλεσε τα ΜΑΤ ενάντια σε γιατρούς μέλη Ιατρικών Συλλόγων, δηλαδή μέλη του ίδιου του ΠΙΣ, κάποιοι από τους οποίους ήταν αιρετοί εκλέκτορες της Γ.Σ του ΠΙΣ και κάποιοι μάλιστα μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ για να τους απαγορεύσει την είσοδο σε εκδήλωση του ΠΙΣ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» που έστειλε δυνάμεις καταστολής ενάντια σε γιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς»

Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων χαρακτηρίζουν «γελοίες» τις χθεσινές δηλώσεις της ηγεσίας του ΠΙΣ περί «δημοκρατίας» καθώς και «τις επαναλαμβανόμενες προπαγανδιστικές αιτιάσεις του κ. Χρυσοχοϊδη πως τάχα η κρατική καταστολή εφαρμόζεται μόνο ενάντια σε «τρομοκράτες» και σε «εγκληματικά αντικοινωνικά στοιχεία».

Οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν:

«Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν πρόκειται να μας σταματήσει. Όπως δεν τους πέρασε χθες, έτσι δεν θα τους περάσει και γενικά. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων, Ε.Ε., κεφαλαίου. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για την υπεράσπιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων για να μην είναι η υγεία του λαού εμπόρευμα αλλά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό», καταλήγουν.

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει την στάση των ΜΑΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία συμμετείχε στις χθεσινές κινητοποιήσεις στο Ζάππειο μαζί με τους γιατρούς.

«Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των συγκεντρωμένων στο χώρο της Ημερίδας που οργάνωνε ο ΠΙΣ για την προώθηση των Ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία. Προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο και έριξαν χημικά εξ’ επαφής. Ευτυχώς είχαμε μικροτραυματισμούς. Καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά την στάση και συμπεριφορά των ΜΑΤ. Το Υγειονομικό προσωπικό δεν τρομοκρατείται. Ήμασταν και θα είμαστε αγωνιστικοί» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.