Νοσοκομειακοί γιατροί για δυστύχημα στο Πέραμα: «Εξοργιζόμαστε, όταν έρχονται στα Επείγοντα τραυματισμένοι και νεκροί εργάτες»

  • Iatropedia newsroom
Παίδων
Εξοργισμένοι δηλώνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί λόγω του τραγικού εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τη θλίψη της για τον «έναν ακόμη νεκρό εργάτη» που προστέθηκε χθες στον κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων και τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του.

Παράλληλα οι γιατροί καταγγέλλουν πως ότι παρά τις προειδοποιήσεις των σωματείων, παραμένουν «εγκληματικά ελλιπή τα μέτρα προστασίας«, μαζί με την εντατικοποίηση της εργασίας και την ανυπαρξία ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Ο δήθεν επίγειος παράδεισος που εξασφάλισαν για τους εργαζόμενους μετράει άλλο ένα εργατικό ατύχημα με ένα νεκρό και δυο σακατεμένους εργάτες.  Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ που, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν να κάνουν υποχρεωτική την εφαρμογή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αφορά την υποχρέωση της εργοδοσίας να παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για να μη γυρνάνε σε φέρετρα οι εργαζόμενοι από τη δουλειά τους. Εκεί ο πρωθυπουργός είδε «χαμογελαστά πρόσωπα», λογικά τους εργολάβους και τους εφοπλιστές που συσσωρεύουν κέρδη. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους», σημειώνουν οι γιατροί.

ΕΙΝΑΠ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Σύμφωνα με τους γιατρούς της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), τα δυστυχήματα και ατυχήματα στους χώρους εργασίας οφείλονται στους πλημμελείς κανόνες ασφαλείας.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί εξοργιζόμαστε κάθε φορά που αναγκαζόμαστε να υποδεχτούμε στα νοσοκομεία μας νεκρούς ή σοβαρά τραυματισμένους εργάτες λόγω
της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας και ελέγχου απ’ τις αρμόδιες αρχές», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι οποίοι μάχονται για δουλειά με δικαιώματα, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση των ελέγχων με ευθύνη του κράτους και της επιθεώρησης εργασίας.

Παράλληλα, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.