Νοσοκομειακοί γιατροί: «Διοικητές νοσοκομείων αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες σε γιατρούς»

  • Iatropedia newsroom
ΟΕΝΓΕ
Δεκάδες καταγγελίες έχει λάβει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) από όλη την Ελλάδα, για διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ που αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι έχει λάβει πολλές αναφορές από μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς από διάφορες περιοχές της χώρας, πως διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να τους χορηγήσουν εκλογικές άδειες, επικαλούμενες «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες», «τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τώρα τρεις (3) μέρες πριν τις εκλογές και τις οποίες δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τόσα χρόνια», όπως λένε.

Η άρνηση αυτή σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

Δείτε στο iatropedia.gr, τι δήλωναν πριν από λίγες ημέρες οι γιατροί για το θέμα των εκλογικών αδειών: ΕΣΥ: Eκλογική άδεια και ανάκληση κανονικών αδειών (εγκύκλιος) – Τι ισχύει και τι ζητούν οι υγειονομικοί

Η Ομοσπονδία απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες «απαγορεύσεις», προκειμένου οι γιατροί να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Είναι πρόκληση στο βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές. Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που την θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων», τονίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.