Νοσοκομειακοί γιατροί: «Δεν θέλουμε να μας χειροκροτείτε επειδή κάνουμε τη δουλειά μας σωστά»

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Έκκληση προς την κυβέρνηση να επισπεύσει τις προσλήψεις και να στελεχώσει άμεσα τα νοσοκομεία όλης της χώρας ενόψει της απειλής της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός, απευθύνουν οι γιατροί όλων των δημόσιων νοσοκομείων.

«Δεν θέλουμε να μας χειροκροτείτε επειδή κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά». Είναι το μήνυμα της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών όλης της χώρας (ΟΕΝΓΕ), προς την κυβέρνηση και τους πολίτες. Την ώρα που η απειλή που φέρνει ο κορωνοϊός πλησιάζει…

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Κύμα συμπαράστασης στους ηρωικούς γιατρούς μας – Το χειροκρότημα που ακούστηκε σε όλη τη χώρα

Οι γιατροί αγωνιούν για τις εξελίξεις που έρχονται, όπως αναφέρουν:

«Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι αγροτικοί γιατροί, οι ειδικευόμενοι, οι επιμελητές των νοσοκομείων, των Κ.Υ, των αγροτικών ιατρείων παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι εμείς, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Προσπαθούμε με τα λιγοστά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, σε συνθήκες τραγικής υποστελέχωσης και εντατικοποίησης  να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας».

Οι γιατροί ζητούν να επιταχυνθεί το νέο «κύμα» προσλήψεων που αναμένεται στον κλάδο της υγείας, με την άμεση τοποθέτηση 1.223 νέων υπάλληλοι, μέσα από προκηρύξεις που, ήδη, «τρέχουν» ή πρόκειται σύντομα να εκδοθούν. Οι ειδικότητες που αναμένεται να καλύψουν κενές θέσεις είναι: γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί. φύλακες, καθαρίστριες

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Έτοιμοι για όλα οι γιατροί μας! – Τσιόδρας: “Στον πόλεμο εμείς θα φάμε τις περισσότερες σφαίρες”

Κορωνοϊός: «Έκκληση για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας»

Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να διατυπώσουν τα αιτήματα, αλλά και να παραθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να βρεθούν λύσεις από κοινού, πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση που φέρνει ο κορωνοϊός.

«Θέλουμε λύσεις για να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας που θα προσβληθούν από κορονοϊό και θα χρειαστούν νοσηλεία, αλλά και για να περιθάλψουμε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία δε σχετίζονται με την επιδημία του κορονοϊού. Απευθύνουμε έκκληση έστω την ύστατη στιγμή, αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, να δεχτείτε να μας συναντήσετε».

Κορωνοϊός: Οι γιατροί επευθύνουν έκκληση έστω την ύστατη στιγμή:

  • Να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
  • Να εξασφαλιστούν στους υγειονομικούς όλα τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουν, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
  • Για  να μη χάσει τη ζωή του κανένας ασθενής ενώ θα μπορούσε να σωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν