Νοσηλευτές: Καταγγέλλουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για φωτογραφικές μετατάξεις

  • Iatropedia
Την "προεκλογική και βγαλμένη από το παλαιοκομματικό παρελθόν σπουδή" του απερχόμενου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή που υπέγραψε δεκάδες μετατάξεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ λίγο πριν από την αποχώρησή του κι ενώ επί 7 μήνες δεν άγγιξε τα προβλήματα των εργαζομένων του ΕΣΥ, καταγγέλλουν οι νοσηλευτές.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι ο κ. Κουρουμπλής «έκρυβε κάτω από το χαλί της καθημερινότητας το …χάλι του Εθνικού Συστήματος Υγείας», που τον οδήγησε στην διεθέτηση «τόσο ειδικών ζητημάτων» την τελευταία στιγμή.

Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα επισημαίνουν ότι «προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η απροκάλυπτη και χωρίς προσχήματα σπουδή του κ. Π. Κουρουμπλή να προβεί εν μία νυκτί σε δεκάδες μετατάξεις νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, με φόντο τις εξαγγελθείσες εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη».

Και καταλήγουν: «Οι κατ’ επανάληψη εξαγγελθείσες προσλήψεις Νοσηλευτών που δεν έγιναν, οι επί επτάμηνο οφειλόμενες υπερωρίες στο προσωπικό, η εκπνοή των συμβάσεων 170 νοσηλευτών των ΜΕΘ που δεν μεριμνήθηκε να ανανεωθούν ή να επαναπροκηρυχθούν, η επτάμηνη ολιγωρία για ορισμό του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης της Νοσηλευτικής, φαίνεται πως δεν ήταν τόσο σοβαρά ζητήματα για να απασχολήσουν τον κ. Κουρουμπλή, όσο οι προεκλογικές μετατάξεις».