Νομοσχέδιο αλλάζει το «σκηνικό» για τα καινοτόμα και τα ΦΥΚ και στηρίζει το ελληνικό φάρμακο

  • Iatropedia
«Φάρμακο για όλους» προωθεί ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο νομοσχέδιο για την φαρμακευτική πολιτική, το οποίο θα κατατεθεί μέσα στο Μάιο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Νομοσχέδιο που θα προβλέπεται την στήριξη του ελληνικού φαρμάκου ώστε να υπάρξει το υπόβαθρο για την δημιουργία νέν θέσεων εργασίας, ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως δήλωσε π κ. Κουρουμπλής χαιρετώντας τις εργασίες του 7ου Πανελλήνιου Συνέδριου Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών στνη Θεσσαλονίκη, η πρότασή του περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τη διεκδίκηση των υποχρεώσεων που οφείλουν να έχουν στην Ελλάδα!

«Εμείς είμαστε εκπρόσωποι του λαού και όχι των εταιρειών», τόνισε ο υπουργός υγείας ξεκαθαρίζοντας ότι στο νέο νομοθετικό πλαίσιο θα προβλέπεται κλειστός προϋπολογισμός για τα φάρμακα υψηλού κόστους καθώς και η σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ με στόχο τους κλειστούς προϋπολογισμούς και τις μειώσεις στα καινοτόμα φάρμακα.

Κατά την ομιλία του ανέφερε επίσης ότι «εργαζόμαστε για ένα νέο λειτουργικό, ποιοτικό και αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα Υγείας, προσπελάσιμο από όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Παράλληλα προχωρούμε άμεσα στη ριζική και οργανωτική επαναθεσμοποίησή του ξεκινώντας από την επείγουσα ιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη πρόληψη».

Χθες ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, και ενημερώθηκε για τα αιτήματά του με κύρια αυτά της υποστελέχωσης και της κατασκευής παιδιατρικού νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Όχι στις πολλαπλές άδειες ανά φαρμακοποιό και στο…χαώδες ωράριο