Νομικό κώλυμα με τις εφημερίες; Πότε θα πληρωθούν

  • Iatropedia
Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί από όλη τη χώρα για το πότε θα εισπράξουν τις εφημερίες που έχουν εργασθεί. Παρότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθούν άμεσα, φαίνεται πως δεν είναι τελικά εύκολη υπόθεση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άμεσα θα πληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών λέει με βεβαιότητα τις τελευταίες ημέρες ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αφού επιρρίπτει ευθύνες για την καθυστέρηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ειδικά με αυτές του τελευταίου τριμήνου.

Όμως φαίνεται ότι μπορεί και να χρειασθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή κυρίως του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου καθώς λογιστικά έχει κλείσει το έτος, πληροφορία που δε διαψεύδεται από ο οικονομικό «στρατόπεδο».

Όσο για τις εφημερίες του Αυγούστου, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν αποσαφηνίζει τι ακριβώς α γίνει.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι όλα τα χρωστούμενα θα δοθούν στους γιατρούς. Γεγονός προφανώς καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα νέο κύκλο κινητοποιήσεων με επισχέσεις και στάσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν