Νικήστε τον πονόδοντο με τα γιατροσόφια της γιαγιάς!

  • Iatropedia
Όταν έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να αντιμετωπίσετε τον πονόδοντο που σας ταλαιπωρεί και δεν μπορείτε να βρείτε ησυχία πουθενά τα γιατροσόφια της γιαγιάς δίνουν την λύση.

Φάτε παγάκι

Τοποθετήστε ένα παγάκι στο δόντια που σας πονά τουλάχιστον για 15 έως 20 λεπτά ώστε να μουδιάσει το νεύρο που προκαλεί τον πόνο στο δόντι.

Σκόρδο…

Αν και η μυρωδιά του είναι ενοχλητική για τους περισσότερους βάλτε μια σκελίδα σκόρδο στο πονεμένο δόντι και αμέσως θα ανακουφιστείτε

Κρεμμύδι

Το μυστικό της γιαγιάς για τον πονόδοντο λέει ότι και το κρεμμύδι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και για αυτό μασώντας ένα μέτριο κρεμμύδι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσετε διάφορες στοματικές παθήσεις μεταξύ των οποίων και τον πονόδοντο.

Πατάτα

Αντίστοιχες ιδιότητες με το κρεμμύδι έχει και η πατάτα. Βάλτε μια φέτα ωμή στο σημείο που σας πονά και θα δείτε τη διαφορά στον πόνο.

Σιτάρι

Έχει βρεθεί ότι ο χυμός από σιτάρι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει το πόνο στο δόντι αλλά εξαιτίας των συστατικών που περιέχει αποτελεί το νούμερο ένα στοματικό διάλυμα για την καταπολέμηση της τερηδόνας.

Γαρύφαλο

Ακόμη και οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν το γνωστό σε όλους το έλαιο από το γαρύφαλλο στα χαλασμένα δόντια αφού λόγω των ιδιοτήτων μπορεί να νικήσει τον πόνο και να ανακουφίσει τους πάσχοντες.

Ούζο ή κονιάκ

Μια γουλιά από ούζο ή κονιάκ στο δόντι που πονά

θα απαλύνει τον πόνο.

πηγηhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πονάνε τα δόντια σας;