Νικήστε το άγχος με ηρεμιστικά της φύσης!

  • Iatropedia
Η νούμερο ένα ασθένεια της σύγχρονης εποχής είναι το άγχος. Οι ξέφρενοι ρυθμοί οι οικονομική πίεση αλλά και τα υπόλοιπα προβλήματα της καθημερινότητάς ενοχοποιούνται για την εμφάνιση άγχους. Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι η η νευρική ένταση, η αϋπνία, κρίσεις πανικού ταχυκαρδίες και πίεση στο κόκκινο. Ωστόσο μπορείτε να ρίξετε την ένταση με το κατάλληλο ηρεμιστικό που διαθέτει το φαρμακείο της φύσης.

Βαλεριάνα

Η χρήση της είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Πλέον περιλαμβάνεται σε αρκετά φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς έχει βρεθεί ότι μειώνει το άγχος, την υπερένταση και τις υστερικές κρίσεις και καταπολεμά την αϋπνία.

Βαλσαμόχορτο

Έχει ηρεμιστική δράση και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι το ταπεινό αυτό φυτό όταν πίνετε ως ρόφημα είναι άκρως χαλαρωτικό. Η γλυκίνη που περιέχεται σε αυτό μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς, ανακουφίζει απότ ις χζαλάδες, τις αϋπνίες,τις κρίσεις άσθματος

Ματζουράνα

Μπορεί να χρησιμοποιείται στη μαγειρική εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί το ρόφημα από το φυτό αυτό βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος, τις αϋπνίες και τους πονοκεφάλους.

Μελισσόχορτο

Επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι το μελισσόχορτο είναι πολύ δραστικό κατά του πανικού ενώ καταπραΰνει όσους πάσχουν από κρίσις πανικού. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι τα αιθέρια έλαια του χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολυτελή spa στο μπάνιο και τα αιθέρια ελαία του.

Φασκόμηλο

Το ρόφημα του χρησιμοποιείται κατά των νευρικών διαταραχών, του τρεμουλιάσματος και των καταθλιπτικών καταστάσεων.

Τήλιο

Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες και η κατανάλωσή του θεωρείται ιδανική επιλογή για τις απογευματινές ή νυχτερινές ώρες, αφού απαλλάσσει τον άνθρωπο από το στρες της ημέρας.