Νέος πρόεδρος της ΕΚΕ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ι. Γουδέβενος

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έληξε χθες βράδυ το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιολογίας με την εκλογή του προέδρου και του υπόλοιπου ΔΣ που θα αναλάβει σε δύο χρόνια, να αποτελεί το τελευταίο νέο. Στις καρδιολογικές εταιρίες συνηθίζεται να εκλέγουν δύο χρόνια πριν τον πρόεδρο ο οποίος εκτελεί πρώτα χρέη αντιπρέδρου και στην συνέχεια αναλαμβάνει πρόεδρος αφού εκλεγεί ο επόμενος. Έτσι, σύντομα την σκυτάλη παίρνει ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιούφης που έχει εκλεγεί προ 2ετίας και είναι σήμερα αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, και σε δύο χρόνια θα αναλάβει ο χθεσινός εκλεγείς που δεν είναι άλλος από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Γουδέβενος.

Ο Ιωάννης Γουδέβενος  είναι καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Α΄πανεπιστημιακής κλινικής στο ΠΓΝ Ιωαννίνων.

Γεννήθηκε το 1951 στο Μέτσοβο και σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στην Μεγάλη Βρετανία και στην συνέχεια έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο κ. Γουδέβενος είναι τακτικός καθηγητής Ιατρικής στην έδρα της Καρδιολογίας από το 2004 και δύο χρόνια τώρα είναι διευθυντής της Α΄Πανεπιστημιακής Κλινικής του Π.Ν. Ιωαννίνων.

Οι υπόλοιποι εκλεγέντες στο ΔΣ της ΕΚΕ είναι οι εξής: 

Γενικός γραμματέας ο κ. Ιωάννης Κανακάκης (που επανέκλεγεται).

Ταμίας ο κ. Γεώργιος Κοχιαδάκης.

Μέλη οι κ.κ. Στυλιανός Χαντανής, Ευάγγελος Μάτσακας, Χαράλαμπος Γράσσος και Αλέξανδρος Πατριανάκος.