Νέος επιδημιολογικός χάρτης: Στο «κόκκινο» ακόμη 5 νομοί – Κοκκίνισε και η Πελοπόννησος

  • Γιάννα Σουλάκη
χάρτης
Αρκαδία, Αχαϊα, Ζάκυνθος, Ιωάννινα και Μεσσηνία μπαίνουν στο "κόκκινο" επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι το νέο κύμα του κορονοϊού είναι εδώ!

Κοκκίνησε η μισή Ελλάδα, λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Εκτός από τη βόρεια Ελλάδα, που αντιμετωπίζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, η πανδημία δείχνει τάσεις επέκτασης προς τη νότια και δυτική Ελλάδα.

Αυτό αποδεικνύει η ένταξη τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου στο «κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο κινδύνου, αλλά και ακόμη δύο περιοχών από τα δυτικά.

Συγκεκριμένα, στο τέταρτο επίπεδο «κόκκινο» του πολύ αυξημένου κινδύνου αναβαθμίστηκαν: η Αρκαδία, η Αχαϊα, η Μεσσηνία, η Ζάκυνθος και τα Ιωάννινα, ενώ σε όλες οι υπόλοιπες επιβαρυμένες «κόκκινες» περιοχές της βόρειας Ελλάδας δεν σημειώθηκε καμία βελτίωση.

Δείτε τον επιδημιολογικό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, όπως διαμορφώθηκε σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των επιδημιολόγων και την επικαιροποίηση των στοιχείων.