Νέος ΕΟΠΥΥ: Ούτε γιατροί ούτε πολυϊατρεία! Τι δήλωσε ο Άδωνις

  • Iatropedia
Τελικά όλα δείχνουν πως το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει μόνο απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ αλλά και λουκέτα στα πολυϊατρεία. Τι σχεδιάζει και τι δήλωσε ο Άδωνις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την αρχική του θέση ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να γίνει μόνο αγοραστής υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα χωρίς …περιττά πολυϊατρεία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αφήνοντας για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσει τα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Τα σενάρια άλλωστε από την πρώτη στιγμή έλεγαν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει λουκέτο σε ολόκληρο τον ΕΟΠΥΥ και να εστιάσει σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα τις οποίες θεωρεί πιο συμφέρουσες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα πολυϊατρεία είναι άγκυρα για τον ΕΟΠΥΥ» απεφάνθη στο 9ο συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κάνοντας πολλούς γνώστες της αγοράς υγείας να χαμογελάσουν.

Ο κ.Γεωργιάδης επιχειρηματολογώντας έφερε παραδείγματα για το πόσο ακριβότερα κοστίζει στο ελληνικό κράτος σήμερα η παραγωγή υπηρεσιών υγείας.

Όπως είπε όταν ο ΕΟΠΥΥ συνεργάζεται και αγοράζει υπηρεσίες γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα δεν κοστίζουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ ενώ αντίστοιχα στον ΕΟΠΥΥ και τα πολυϊατρεία ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ.Γεωργιάδης μάλιστα αποκάλεσε τον ΕΟΠΥΥ «Εθνικό Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγείας» γεγονός που παραπέμπει ξεκάθαρα σε συστήματα του εξωτερικού και ειδικά της Γερμανίας όπου ένας μεγάλος φορέας συνεργάζεται και κλείνει συμφωνίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Άλλωστε ξεκάθαρα με βάση τα σχέδια, ο νέος ΕΟΠΥΥ θα κλείνει συμφωνίες «πακέτα» με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, κλινικές αλλά και συνεταιριστικές κλινικές γιατρών ώστε να καλύπτονται οι ασφαλισμένοι.

Πάντως όλα θα φανούν τα επόμενα 24ωρα οπότε και ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να υποχρεωθεί να μιλήσει ανοικτά για το πραγματικό και το οριστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Οι διαφωνίες, οι κόντρες και οι αιχμές για…υποταγή

Άδωνις:»Τα πολυϊατρεία είναι άγκυρα για τον ΕΟΠΥΥ»! Προς λουκέτο οι δομές του πρώην ΙΚΑ;

Πανικός για τις νέες τιμές στα φάρμακα! Άρον άρον η νέα τιμολόγηση

Το ΕΣΥ στο …πόδι την Τετάρτη! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία