Νέος διάλογος για ειδικότητες με εξετάσεις

  • Iatropedia
Την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου που αλλάζει τον τρόπο λήψης της ειδικότητας από τους απόφοιτους της ιατρικής φαίνεται ότι επιδιώκει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γι αυτό και ξεκινά διάλογο με ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Με εξετάσεις επιχειρεί να δίνεται άμεσα η ειδικότητα στους αποφοίτους της ιατρικής ο Ανδρέας Λοβέρδος γι αυτό και όπως ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα καλέσει εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προκειμένου να διαβουλευτούν για την εισαγωγή του νομοσχεδίου περί ειδικοτήτων και ιατρικών κολεγίων.

Το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγή στον τρόπο λήψης της ειδικότητας έχει προκαλέσει ήδη τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κλάδου. Όπως μάλιστα σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Από πλευράς των βουλευτών ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν υπήρξε καμία άρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση. Περιμένουμε την αντίδραση και τις ενέργειες των προσκείμενων στη ΝΔ συνδικαλιστών, οι οποίοι μέχρι σήμερα εκδήλωναν ποικιλοτρόπως την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τις ειδικότητες».

Ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσης ότι στην ίδια συνάντηση θα τεθεί προς συζήτηση και το νέο μοντέλο σύμπραξης Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσοκομείων. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει θα δημιουργηθεί ένα σύμπλεγμα ιδιωτικών και δημοσίων νοσοκομείων τα οποία θα λειτουργούν υπό κοινή διοίκηση και θα κάνουν και από κοινού τις προμήθειες σε υλικά και υπηρεσίες. Γεγονός που σημαίνει πως αποτελεί ξεκάθαρα πια ένα βήμα πριν την απόλυτη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν