Νεογέννητο πνίγηκε με το γάλα του και πέθανε μέσα στο νοσοκομείο Παίδων

  • Γιάννα Σουλάκη
αυτισμό
Μια τραγική καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πατέρας αποκάλυψε πως το νεογέννητο παιδί του πέθανε μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς πνίγηκε με το γάλα του.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι γονείς έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του μόλις λίγων ημερών νεογέννητου βρέφους τους μέσα σε νοσοκομείο Παίδων.

O πατέρας του παιδιού κατήγγειλε πως τον Αύγουστο του 2021 αποφάσισαν να μεταφέρουν το νεογέννητο στο νοσοκομείο, καθώς είχε ταχύπνοια, ενώ φοβόντουσαν ότι έχει κορονοϊό.

«Ενώ μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας λέγανε ότι “είναι ένα παιδί υγιέστατο γιατί μας το φέρατε εδώ” δηλαδή μας ρίχνανε και ευθύνες γιατί το πήγαμε εκεί… Στις 8 – 9 ημέρες βρήκαμε πέντε κλήσεις από το νοσοκομείο ξυπνώντας εκείνο το πρωί», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Κατάλαβα με τη μία με τις πέντε αναπάντητες ότι κάτι έχει συμβεί και παίρνουμε τηλέφωνο και μας είπανε ότι χειρότερο μπορούσαμε να ακούσουμε, ότι έγινε εισρόφηση γάλακτος. Ότι το παιδί τελευταία φορά ταΐστηκε τρεις παρά τέταρτο το πρωί και έξι παρά τέταρτο το πρωί βρέθηκε ωχρό, πνιγμένο μέσα το γάλα του».

Οι γιατροί το επανέφεραν, αλλά ήταν κλινικά νεκρό, ενώ δύο μέρες μετά πέθανε. Ως αιτία θανάτου αναφέρεται η διάμεση πνευμονίτιδα και η υποξική εγκεφαλοπάθεια.

Ο πατέρας έχει κάνει μήνυση και ζητά την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

«Οικογενειακώς μας καταστρέψανε. Ούτε ένα συγνώμη δεν μου ζήτησε κάποιος εκεί μέσα. Ένα συγνώμη ήθελα να το ακούσω από τους υπεύθυνους. Δεν μου έμεινε και κάτι άλλο να κάνω μόνο αυτή τη μήνυση. Δεν το πιστεύω ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα υγιέστατο μωρό», δήλωσε.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία είναι ήδη σε εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.

Πηγή: Newsit.gr