Νέο…αναδρομικό «κούρεμα» εφημεριών!

  • Iatropedia
Κι άλλο «ψαλίδισμα» στις αποδοχές τους φαίνεται ότι θα δούνε οι γιατροί και αυτό το μήνα και μάλιστα σε δεδουλευμένες εφημερίες.

Οι διοικήσεις …δε βγαίνουν σύμφωνα με τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί και φυσικά δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων. Άλλωστε οι εφημερίες των νοσοκομείων έχουν ήδη υποστεί τσεκούρωμα από τις αρχές του χρόνου ενώ πλέον τα νοσοκομεία λειτουργούν στο όριο.

Ενδεικτική η περίπτωση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας όπου οι γιατροί ενώ εργάσθηκαν κανονικά στις εφημερίες τους για τον μήνα Μάιο, ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή και λίγο πριν τελειώσει ο μήνας, ότι μάλλον έχουν …υπερβεί το όριο των επιτρεπόμενων εφημεριών και συνεπώς δε θα πληρωθούν.

Οι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν πως πρόκειται για ένα έξυπνο τέχνασμα της διοίκησης ώστε να κάνουν τις εφημερίες και στο τέλος να μην πληρωθούν. Και αυτό διότι όταν είχαν προαναγγείλει από τον προηγούμενο μήνα ότι θα διέκοπταν τις πρόσθετες εφημερίες η διοίκηση τους διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να περικοπούν τα κονδύλια.

Ωστόσο όπως αναφέρει η Αριστερή Συσπείρωση Γιατρών του Νοσοκομείου της Νίκαιας: «Και αφού ο μήνας τελειώνει και τα προγράμματα έχουν σχεδόν εκτελεστεί, ο διοικητής του νοσοκομείου με έγγραφό του που κοινοποιήθηκε, ζητά από τους συντονιστές διευθυντές να «επανεξετάσουν και να διορθώσουν» εκ των υστέρων τα προγράμματα, γιατί αυτά … «υπερβαίνουν το 12/μόριο της εγκεκριμένης πίστωσης» (!!). Με άλλα λόγια αφ’ ενός ομολογείται πως οι πρόσθετες εφημερίες έχουν καταργηθεί και αφ’ ετέρου επιχειρείται αναδρομική περικοπή δεδουλευμένων αφού τα προγράμματα εκτελέστηκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν