Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για τα κρούσματα στα σχολεία – Πότε μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές

  • Γιάννα Σουλάκη
σχολεία
Μετά από συνεδρίαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε σήμερα να προτείνει νέα μέτρα στην κυβέρνηση, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί αποφάσισαν ποια θα είναι τα νέα μέτρα που θα εφαρμόζονται στα σχολεία, στην περίπτωση που εμφανιστούν ένα ή περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, ενώ παράλληλα εισηγείται και αλλαγές που αφορούν το λιανεμπόριο και τα συνέδρια.

Ειδικότερα, όταν νοσήσει μαθητής σε μία τάξη, ο διπλανός του στο θρανίο θα μπαίνει σε καραντίνα. Επίσης, όσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο θα τίθενται σε καραντίνα, εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας. Το μέτρο αυτό αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητές. Από την καραντίνα θα επιστρέφουν ύστερα από μία εβδομάδα και αφού θα έχουν κάνει rapid test.

Δείτε επίσης: O ρόλος των σχολείων στη διασπορά του κορονοϊού

Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, θα ακολουθήσουν δύο self tests και την 7η ημέρα άλλο ένα rapid test. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν μόνο self test στην αρχή και στο τέλος της μίας εβδομάδας. Όλοι θα παραμένουν στο σχολείο, ενώ μία τάξη θα κλείνει όταν τα κρούσματα ξεπερνούν το 50%.

 Αλλαγές σε λιανεμπόριο και συνέδρια

Παράλληλα, η ειδική επιτροπή προχώρησε σε αλλαγές που αφορούν το λιανεμπόριο και τα συνέδρια. Συγκεκριμένα, στα καταστήματα θα επιτρέπεται 1 άτομο άνα 9 τετραγωνικά μέτρα. Στα συνέδρια, φυσική παρουσία θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν