Νέο τσεκούρι στα φάρμακα με εντολή τρόικας! Πόσο θα κοπούν

  • Iatropedia
Νέες περικοπές στα φάρμακα έρχονται μέσα στο 2013 καθώς οι τροικανοί ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μειώσει περαιτέρω τη δαπάνη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέες επιβαρύνσεις στις τσέπες των ασθενών θα έλθουν μέσα στο 2013 καθώς οι δανειστές μας ζήτησαν να μειωθεί κατά 70 εκατ. ευρώ ακόμη η δαπάνη. Η τριανδρία ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη από τα 2, 44 δις ευρώ στα 2,371 δις ευρω. Κάτι που στην πράξη μεταφράζεται σε πιθανές νέες αυξήσεις συμμετοχών για τους ασθενείς η ακόμη και νέους περιορισμούς στη συνταγογράφηση.

Πάντως ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι άλλη μία μείωση δεν μπορεί να υπάρξει τη στιγμή μάλιστα που οι δαπάνες στα φάρμακα έχουν ελεγχθεί και την ώρα που το 2014 έχουν υπολογισθεί μόλις 1,9 δις ευρω.

Τότε ήταν που οι δύο δανειστές μας Μορς και Τόμσεν αναρωτήθηκαν δυνατά στην αίθουσα συσκέψεων:» μήπως κόβουμε πολλά για το 2014;»

Κάτι που έδωσε νέο επιχείρημα στην ελληνική πλευρά να διαπραγματευτεί 2,15 δις ευρω για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο το «παζάρι» φαίνεται πως είναι ακόμη ανοικτό ειδικά για την επόμενη χρονιά καθώς η δαπάνη των 2,44 δις για φέτος έχει ήδη θεσμοθετηθεί με τον εφαρμοστικό νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή ενώ και το κονδύλλι για το 2014 δεν έχει κλείσει ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τον Άδωνι για καφέ! Το πρωινό του υπουργού Υγείας με τα στελέχη της Υγείας

Που «κόλλησαν» τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και οι νέες απαιτήσεις της τρόικα

Οι αμαρτωλές νοσηλείες και οι εξετάσεις που έριξαν έξω τον ΕΟΠΥΥ κατά την τρόικα!

Γιατροί κατά του «κουρέματος» και των χρεών! Ετοιμάζονται για τη δικαιοσύνη

Απίστευτο: Έκοψαν εξέταση από γυναίκες με καρκίνο μαστού για να γλιτώσουν κονδύλια!