Νέο ρήγμα στην Υγεία! Άγριοι καβγάδες Σαλμά-Παπαγεωργόπουλου για τον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Οι σχέσεις των δύο ανδρών, ποτέ δεν ήταν οι καλύτερες. Το παιχνίδι εξουσίας στο μεγαλύτερο φορέα Υγείας της χώρας ήταν σε εξέλιξη από την αρχή. Μάριος Σαλμάς και Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος βρήκαν όμως άλλον έναν λόγο να καβγαδίσουν: τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Όλο το παρασκήνιο των κακών σχέσεων των δύο πλευρών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από την πρώτη στιγμή της συνύπαρξης των δύο ανδρών το κλίμα ήταν τεταμένο. Ζητούμενο μάλλον ποιος θα επικρατήσει στον ΕΟΠΥΥ το μεγαλύτερο φορέα Υγείας της χώρας με την αντίστοιχα μεγάλη προβολή.

Βέβαια τα πράγματα φαίνεται να ξέφυγαν από τον έλεγχο τις τελευταίες ημέρες μετά και τις διαπιστώσεις της τρόικας για τις μαύρες τρύπες.

Ο μεν αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς του επιρρίπτει ευθύνες για τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ και για τις δαπάνες που έχουν ξεφύγει ο δε Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος προτιμά μάλλον να τηρήσει χαμηλούς τόνους λέγοντας σε δηλώσεις του ότι υπήρξε πολύωρη συνεργασία με τον πολιτικό του προϊστάμενο, συζήτηση η οποία ήταν εποικοδομητική.

Η αλήθεια βέβαια απέχει παρασάγγας. Ο Μάριος Σαλμάς από την αρχή του διορισμού του και ακόμη από την εποχή που πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ήταν ο Γεράσιμος Βουδούρης επιχειρούσε να έχει τον πρώτο λόγο. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε εγκατασταθεί στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ δημιουργώντας εκεί το βασικό υπουργικό του γραφείο. Πιθανώς για να βρίσκεται μακριά και από τον προϊστάμενο του Ανδρέα Λυκουρέντζο με τον οποίο επίσης δεν υπάρχουν καλές σχέσεις. Μετακόμισε στην οδό Αριστοτέλους μόλις πρόσφατα…

Ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος πάντως σε πολλές αντιπαραθέσεις του με τον Μ.Σαλμά, καλά πληροφορημένες πηγές του iatropedia αναφέρουν, ότι φρόντιζε να ενημερώνει το Μέγαρο Μαξίμου για το τι συνέβαινε στη Λεωφόρο Κηφισίας. Άλλωστε παλιός γνώριμος της κυρίαρχης κυβερνώσας παράταξης με πολλές διασυνδέσεις.

Πλέον όμως που αναζητούνται άμεσα υπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ ο Μάριος Σαλμάς δε διστάζει να ρίξει το μπαλάκι στον πρόεδρο του φορέα καθώς σε δηλώσεις του σημειώνει ανοικτά πια ότι υπάρχει διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ και πρέπει να λογοδοτήσει.

Πολλοί παράγοντες της κυβέρνησης εκτιμούν ότι η ατμόσφαιρα έγινε πιο ηλεκτρισμένη εξαιτίας και του αναμενόμενου ανασχηματισμού που κάνει πολλούς να αγωνιούν και να έχουν τεταμένα νεύρα. Μια κατάσταση βέβαια που για άλλη μία φορά την πληρώνουν οι ασθενείς μέσω του υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα κοπεί σε εξετάσεις- νοσηλείες για να σωθεί ο ΕΟΠΥΥ! Πόσες εξετάσεις έγιναν το 2013

Έρχονται αυξήσεις στα τσιγάρα υπέρ ΕΟΠΥΥ; Τι προτείνεται

Νοσοκόμες αποκλειστικής …παρανομίας!

Γιατί και ποια νοσοκομεία θα κλείσει η κυβέρνηση! Επιβεβαιώνει …διαψεύδοντας

Τι χρωστούν νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ! Η μαύρη τρύπα που εκνεύρισε την τρόικα