Νέο περιστατικό βίας κατά γιατρών- νοσηλευτών στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χτύπαγε όποιον έβρισκε μπροστά του και έσπασε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όλα αυτά, επειδή περίμενε στα Επείγοντα μισή ώρα για να εξεταστεί η μητέρα του...

Το νέο περιστατικό βίας έλαβε χώρα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και είχε ως θύματα γιατρούς και νοσηλευτές.

Διαβάστε τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:

Άλλο ένα συμβάν βίας κατά γιατρών και Νοσηλευτών στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βενιζέλειου Κρήτης, επιβεβαιώνει τα αίτια που προβάλει η Ομοσπονδία τα οποία προκαλούν τα εν λόγω τραγικά συμβάντα.

Κυριακή 14/1/2018, 10.30 το βράδυ, άντρας 45 ετών συνόδευε την ασθενή μητέρα του στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Στην διαλογή των περιστατικών δεν εκτιμήθηκε ως επείγον περιστατικό για να εξετασθεί κατά προτεραιότητα, αλλά στη σειρά της. Εξετάσθηκε στο Παθολογικό Ιατρείο του ΤΕΠ 11 μμ., μισή ώρα μετά την προσέλευσή της!!! Που να περίμενε 8 ώρες, θα σκότωνε κόσμο!!!

Ο γιος της ασθενούς, θεώρησε ότι η μισή ώρα ήταν μεγάλη καθυστέρηση και σαν ταύρος εν υαλοπωλείο επιτέθηκε σε γιατρούς Νοσηλευτές. Χτύπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Χτύπαγε τραπέζια με αποτέλεσμα να ρίξει κάτω την οθόνη του κομπιούτερ η οποία έσπασε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν μετά να εκδίδουν εξετάσεις οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών. Εξαιτίας αυτού καθυστερούσαν οι εξετάσεις των ασθενών.

Ευτυχώς επενέβη άμεσα η αστυνομία.

Το καλοκαίρι, στο ίδιο Νοσοκομείο, είχαμε δεκάδες περιστατικά βίας, σε βάρος των γιατρών και Νοσηλευτών στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου από μεθυσμένους τουρίστες που προσέρχονταν από τα Μάλια και την Χερσόνησο. Το καλοκαίρι έχει καταγραφεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, συνοδός ο οποίος γρονθοκόπησε άγρια γιατρό την ώρα που έκανε ράμματα στον αδελφό του επειδή παραπονέθηκε ο ασθενής ότι πόναγε.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης κονδυλίων, φυλάσσεται από 9 άτομα προσωπικό φύλαξης, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 18. Την ώρα που συνέβη το περιστατικό την Κυριακή το απόγευμα, το Νοσοκομείο φυλασσόταν από ένα φύλακα.

Τι φταίει για όλα αυτά;

Ό,τι έχουμε προβάλλει.

Η πλημμελής φύλαξη λόγω έλλειψης κονδυλίων των Νοσοκομείων
Παραληρηματικές δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας σε βάρος των γιατρών και των Νοσηλευτών (τα παίρνουν, είναι πλοκάμια του παρακράτους, κάθονται, πλέκουν κ.α.)
Μεγάλες ελλείψεις Ιατρών, Νοσηλευτών και διαγνωστικών ή θεραπευτικών μηχανημάτων που καθιστούν αναπόφευκτες τις καθυστερήσεις στα ΤΕΠ
Εδώ στο συγκεκριμένο συμβάν είχαμε καθυστέρηση μόνο μισής ώρας για την εξέταση!!!. Και συνέβη!!!

Περιμένουμε από τον Υπουργό Υγείας κο Ξάνθο, τον Πρωθυπουργό, να αποκαταστήσουν το κύρος των γιατρών και των Νοσηλευτών. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ταλαιπωρία των ασθενών που είναι αναπόφευκτη εξαιτίας της κατάστασης των Νοσοκομείων. Διαφορετικά θα θρηνήσουμε θύματα.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ