Νέο μαγνητικό τομογράφο αποκτά το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»: Αντικαθιστά το από 15ετίας χαλασμένο μηχάνημα

  • Γιάννα Σουλάκη
μαγνητικός τομογράφος
Δημοσιεύθηκε τη Διαύγεια η προμήθεια και εγκατάσταση νέου μαγνητικού τομογράφου 3 Tesla (3T) από την εταιρεία SIMENS στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".

Στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και SIEMENS και του με αριθμ.πρωτ. ΥΓΥΥ/ΓΠ.οικ.16287/16-3-2023 έγγραφο του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας με Θέμα: «Εξοπλισμός Νοσοκομείων με χρηματοδότηση από Συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και SIEMENS», δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση προμήθειας και εγκατάστασης νέου ατομικού τομογράφου στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», έναντι του ποσού των 2,3 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αποφασίζουν:

1. Την ένταξη, προμήθειας και εγκατάστασης ενός (1) μαγνητικού τομογράφου 3 Tesla(3T) στο Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» αρμοδιότητας της 1ης ΥΠΕ Αττικής, από χρηματοδοτικό πρόγραμμα της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρίας «SIEMENS», δαπάνης 2.300.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

2. Ο εν λόγω μαγνητικός τομογράφος πρόκειται να αντικαταστήσει τον ήδη από δεκαπενταετίας λειτουργούντα μαγνητικό τομογράφο στο εν λόγω Νοσοκομείο, ο οποίος παρουσιάζει μείζονα
προβλήματα. (σχετικό 14).

3. Από την έκδοση της παρούσας παύουν να ισχύουν παλαιότερες Υπουργικές Αποφάσεις, που αφορούν σε προμήθεια εξοπλισμού Νοσοκομείων οι διαδικασίες των οποίων δεν έχουν αρχίσει
ακόμη.