Νέο κρούσμα ξυλοδαρμού γυναίκας γιατρού στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατρού
Ανήμερα του Πάσχα 42χρονος αναστάτωσε το νοσοκομείο Μεσολογγίου, ασκώντας αναίτια σωματική βία εναντίον γυναίκας γιατρού. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος.

Η άτυχη γενική γιατρός εφημέρευε ανήμερα του Πάσχα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όταν 42χρονος εισέβαλε στα επείγοντα και -σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας- «αναίτια και χωρίς αφορμή» άρχισε να χτυπά τη γιατρό «με τα χέρια του στο κεφάλι, ενώ παράλληλα με φωνασκίες διατάρασσε την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου». Ο 42χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη εναντίον της γιατρού και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας: Αυξημένα κρούσματα άσκησης βίας εναντίον γιατρών – Να αλλάξει ο νόμος

Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον γιατρών που υπηρετούν στην μονάδα Μεσολογγίου του Γ.Ν.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας δεν λαμβάνει μέτρα, όπως λένε οι γιατροί:

«Πρόκειται δυστυχώς για μια πραγματικότητα την οποία το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια προστασίας των λειτουργών του ΕΣΥ, όπως θα όφειλε, ώστε να μπορούν να επιτελούν με ηρεμία το λειτούργημά τους. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Επίσης να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε κάθε είδους λεκτική ή σωματική βία στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας απέναντι σε γιατρούς και προσωπικό να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρές ποινές«.

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: Τσιγγάνος χτύπησε γιατρό μέσα στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για άλλες κατηγορίες εργαζομένων -όπως ελεγκτές υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ- όποιος επιτίθεται, απειλεί, εξυβρίζει, προσβάλλει την προσωπικότητα ή προκαλεί σωματική βλάβη κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, διώκεται με βάση ειδικές διατάξεις του ποινικού κώδικα, δηλαδή αυτές που ισχύουν για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών ή λιμενικών υπαλλήλων, υποστηρίζουν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας:

«Ζητούμε-όπως και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας- οι επιθέσεις εναντίον των λειτουργών της υγείας να επισύρουν τις μέγιστες προβλεπόμενες ποινές για τους δράστες και θα διώκονται αυτεπάγγελτα, χωρίς δηλαδή να απαιτείται κατάθεση μήνυσης από τους λειτουργούς της υγείας».

‘Εκκληση των γιατρών προς τους πολίτες

  • Οι γιατροί είναι αυτοί στους οποίους προστρέχετε ανά πάσα στιγμή για κάθε περιστατικό που νοιώθετε ότι απειλεί την υγεία σας. Σε κάθε ώρα της μέρας. Είναι εκεί, άϋπνοι, κουρασμένοι ,αφού δουλεύουν στην εφημερία χωρίς ωράριο και πολλές φορές πάνω από 24 ώρες. Είναι αυτοί που πληρώνονται την ώρα της εφημερίας τους από 3 έως 7 ευρώ, ανάλογα με τη βαθμίδα.
  • Σας καλούμε να απομονώσετε όσους θεωρούν τσιφλίκι τους τα νοσοκομεία και τραμπουκίζουν ανεξέλεγκτα σε λειτουργούς της υγείας.
  • Αγωνιστείτε μαζί μας, είναι για το καλό όλης της κοινωνίας.
  • Τους νταήδες και τους «ανυπόμονους» θα τους αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη από δω και μπρος.