Νέο Ιατρικό Ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο: «Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του»

  • Γιάννα Σουλάκη
Αρχιεπίσκοπος
"Σταθερά κρίσιμη" χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, σύμφωνα με το τελευταίο Ιατρικό Ανακοινωθέν που εξέδωσε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Σύμφωνα με την ιατρική ανακοίνωση ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής 27/09 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΠαΓΝΗ με  οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια, «παραμένει διασωληνωμένος, υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, απύρετος και αιμοδυναμικά σταθερός».

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, «Η κατάσταση της υγείας του, και λόγω της ηλικίας του, κρίνεται σταθερά κρίσιμη», ενώ την ίδια στιγμή «Συνεχίζεται ο παρακλινικός έλεγχος».

Δείτε το προηγούμενο Ιατρικό Ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο: Σταθερή η κατάστασή του αρνητικό το πρώτο τεστ Covid-19

Προσπάθειες να βγει από την καταστολή

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, το πρόβλημα στην υγεία του Σεβασμιότατου διαπίστωσε ο διάκονος περίπου στις 07.00 χθες το πρωί (27-09-2020), όταν αντιλήφθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετώπιζε δυσκολία στην αναπνοή του. Αμέσως ενημερώθηκε ο Επίσκοπος Κνωσού ο οποίος τον επισκέφθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος Ξενάκης ανέφερε πως η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Όπως είπε όλα του τα ζωτικά όργανα λειτουργούν καλά. Είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ σήμερα οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον αφυπνίσουν για να δουν την αντίδραση του οργανισμού του. Ο επίσκοπος Κνωσού, κ. Πρόδρομος, δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη η κατάσταση της υγείας του.