Νέο Δ/Σ στον ΕΟΔΥ με τρία νέα πρόσωπα – Πρόεδρος παραμένει ο Καθηγητής Ζαούτης

  • Γιάννα Σουλάκη
Ζαούτης
Τρία νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΔΥ Παραμένει πρόεδρος ο Θεοκλής Ζαούτης. Αποχωρεί από τη θέση του αντιπροέδρου ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και διορίζεται ο Δημήτρης Παρασκευής, τη θέση του οποίου παίρνει ο Σπύρος Σαπουνάς

Νέα πρόσωπα και αποχωρήσεις στο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) του ΕΟΔΥ περιλαμβάνει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και υπογράφει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ παραμένει ο Θεοκλής Ζαούτης, όμως από τη θέση αντιπροέδρου αποχωρεί ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και διορίζεται ο Δημήτρης Παρασκευής. Τη μέχρι τώρα θέση του κ. Παρασκευή (αντιπρόεδρος, αρμόδιος για μη μεταδοτικά νοσήματα) αναλαμβάνει ο Σπύρος Σαπουνάς.

Στη θέση του Γιώργου Σουρβίνου (μέλος του ΔΣ) αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Καλαμπόκας, ενώ τη θέση του Δημοσθένη Παναγιωτάκου (μέλος ΔΣ) αναλαμβάνει ο Χαράλαμπος Γώγος.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του είναι τριετής, εξαιρουμένων του προέδρου και των αντιπροέδρων, των οποίων η θητεία συναρτάται της ολοκλήρωσης της διαδικασίας προεπιλογής.

Νέο Δ/Σ ΕΟΔΥΥ: Όλη η νέα σύνθεση

Η νέα σύνθεση τους επταμελούς συμβουλίου έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Ζαούτης Θεοκλής, καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
    • Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για μη μεταδοτικά νοσήματα: Σαπουνάς Σπυρίδων ενδοκρινολόγος, με αναπληρωματικό μέλος την Πιάγκου Μαρία, επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας στο ΕΚΠΑ.
    • Αντιπρόεδρος αρμόδιος για μεταδοτικά νοσήματα: Παρασκευής Δημήτριος, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, με αναπληρωματικό μέλος την Ελένη Σαμπατάκου, επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ («Ιπποκράτειο»).

Μέλη ΔΣ:

  • Γώγος Χαράλαμπος, καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Φαρόπουλο Ιωάννη, φαρμακοποιό.
  • Παπανικολάου Αγγελος, επιμελητής Β’ Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ιπποκρατείου» ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Δρελιώζη Αγγελική, προϊσταμένη τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών στη 2η Υ.Πε. (Πειραιώς και Αιγαίου).
  • Καλαμπόκας Θεόδωρος, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας (MD, MSc, PhD), στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μαγκίνα Αντώνιο, δικηγόρο.
  • Δελλής Γεώργιος, ως τακτικό μέλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΟΔΥ, με αναπληρωτή τον Γιομπαζολιά Αντώνιο.

Χρέη προέδρου κατά την απουσία του, θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Παρασκευής. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου διέπεται από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ο αντιπρόεδρος για τα μεταδοτικά νοσήματα διέπεται από καθεστώς μερικής απασχόλησης και ο αντιπρόεδρος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα διέπεται από καθεστώς πλήρους απασχόλησης.