Το νέο ασφαλιστικό μειώνει εκ νέου τα εισοδήματα των νοσοκομειακών γιατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με την εφαρμογή από το νέο έτος του ψηφισθέντα μέσα στο 2016 νόμου για το ασφαλιστικό, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα έχουν μεγαλύτερες εισφορές και μειώνει τις ήδη πενιχρές συντάξεις τους. Για τον λόγο αυτό η ΟΕΝΓΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Από 1/1/2017 ξεκινάει η εφαρμογή του αντεργατικού, αντιασφαλιστικού νόμου 4387/16 που αυξάνει τις ασφαλιστικές μας εισφορές και μειώνει  τις συντάξεις μας. Ο νόμος κόλαφος για τα δικαιώματά μας, εκτός των άλλων προβλέπει για τους νοσοκομειακούς γιατρούς :

– Στους παλαιούς ασφαλισμένους (πριν το 1993) τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές φορτώνοντας τους και τις εργοδοτικές εισφορές αν επιθυμούν να είναι ασφαλισμένοι και στο ΤΣΑΥ εκτός από το Δημόσιο.

– Για το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα οδηγήσει σε νέα μείωση στις τακτικές και εφημεριακές αποδοχές, τις ήδη πετσοκομμένες κατά 40% τα χρόνια της κρίσης, αφού πλέον οι εισφορές θα υπολογίζονται στο σύνολο των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών και όχι επί του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υποκύψουμε στο εκβιαστικό, παραπλανητικό δίλημμα αν θα χάσουμε όσα έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα ή αν θα καταβάλουμε υπερτριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές για να πάρουμε κάποια ψίχουλα.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να συνετίσει «πρόθυμους» διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ που σπεύδουν να εφαρμόσουν το νόμο πριν ακόμα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ζητούν από τους συναδέλφους να κάνουν από τώρα δήλωση αν επιθυμούν να παραμείνουν ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και στο ΤΣΑΥ.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 μεσ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Απαιτούμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε θέσει ήδη επίσημα και εγγράφως , ούτε έχει ανταποκριθεί στο αίτημα μας για συνάντηση.

Διεκδικούμε:

-Να μην εφαρμοστεί ο αντιασφαλιστικός, αντεργατικός νόμος 4387/16 που τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών.

-Να καταργηθεί το σύνολο των αντιασφαλιστικών νόμων.