Νεκρώνει την Τετάρτη η Υγεία! Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία-φαρμακεία

  • Iatropedia
Χωρίς δημόσιες δομές υγείας μένουν την Τετάρτη 9 Απριλίου οι ασθενείς όλης της χώρας καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πανδημοσιουπαλληλική απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, οι δημόσιοι φορείς υγείας και φαρμακεία καθώς ιατρικό και λοιπό προσωπικό κατεβαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για όλα τα σκληρά μνημονιακά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ συμμετέχουν στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Τετάρτης 9 Απριλίου και τα Νοσοκομεία της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: “Απαιτούμε να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας που έχουν αποσαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να στελεχωθούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία γιατροί ΕΣΥ.

Απαιτούμε να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία που κινδυνεύουν τον επόμενο μήνα να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν ένα σύστημα υγείας που θα καλύπτει δωρεάν και χωρίς διακρίσεις τις ανάγκες υγείας όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας”.

Στο ΕΣΥ είναι πιθανό να αναβληθούν προγραμματισμένα χειρουργεία αλλά και εξετάσεις.

ρολά στα φαρμακεία

Τα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία της 9ης Απριλίου.

Έτσι το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.