Νεκροί και τραυματίες από τη φωτιά στην Αττική- Η καταγραφή της ΠΟΕΔΗΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο "Σισμανόγλειο" προσήλθαν 80 εγκαυματίες. Νοσηλεύονται 25, ενώ βρίσκονται εκεί 4 νεκροί και ένας 1 ασθενής διασωληνωμένος. Στον "Ευαγγελισμό" νοσηλεύονται επίσης 80 τραυματίες, οι 5 διασωληνωμένοι ενώ 11 διακομίστηκαν στο Θριάσιο. Στο ΚΑΤ προσήλθαν 10 τραυματίες και σήμερα νοσηλεύονται 8 εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι! Τέλος, στο Παίδων προσήλθαν 24 παιδιά εκ των οποίων το 1 βρέφος 6 μηνών νεκρό. Νοσηλεύονται σήμερα 23 εκ των οποίων το ένα παιδάκι σε σοβαρότερη κατάσταση. Αλλά όλα τα παιδιά είναι εκτός κινδύνου.

Όχι η ενημέρωση δεν είναι από το υπουργείο Υγείας. Είναι από την ΠΟΕΔΗΝ που έστειλε δελτίο τύπου για να συγχαρεί τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους λοιπούς εργαζόμενους στην Υγεία που προσέφεραν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της καταστροφής! Από την Αριστοτέλους, σιωπή!

Διαβάστε τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

Συγχαρητήρια στο προσωπικό των Εφημερευόντων Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ  που έδωσαν τη ψυχή τους για να διακομίσουν και να περιθάλψουν τους εγκαυματίες και τραυματίες της πύρινης λαίλαπας.  Για τις καταστροφικές πυρκαγιές φταίνε οι ασύμμετρες πολιτικές των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Κανένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης από το Υπουργείο Υγείας. Έπρεπε να υπάρχει σχέδιο να ανοίξουν και άλλα Νοσοκομεία σε μια τέτοια περίπτωση να περιθάλψουν εγκαυματίες.

Θέλουμε να συγχαρούμε το λιγοστό Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των Εφημερευόντων Νοσοκομείων όπως και τους λιγοστούς διασώστες του ΕΚΑΒ για την τιτάνια προσπάθεια που έκαναν να διακομίσουν και να περιθάλψουν εγκαυματίες και άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπνευστικά κ.α.) που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα.

Για τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς, τους δεκάδες νεκρούς, τις απώλειες περιουσιών που έγιναν στάχτη ευθύνονται οι ασύμμετρες πολιτικές των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που κουρέλιασαν τα Σώματα Ασφαλείας και ισοπέδωσαν το κράτος κοινωνικής προστασίας.

Τα κενά που έχει σε διασώστες το ΕΚΑΒ δεν φάνηκαν χθες. Προσέτρεξαν όλοι οι διασώστες που βρίσκονταν σε κανονικές άδειες, ρεπό και συνέδραμαν στον  απεγκλωβισμό των εγκαυματιών και των τραυματισμένων από τα πύρινα μέτωπα, πολλές φορές με κίνδυνο τη ζωή τους, αφού στο δρόμο τους έπεφταν κολώνες της ΔΕΗ, φλεγόμενα δένδρα.

Συνεχίζουν  να  διακομίζουν εγκαυματίες και τραυματίες.

Τα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία θύμιζαν Νοσοκομεία που βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη.

Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Παίδων Αγ. Σοφίας και Θριάσιο δέχθηκαν τους εγκαυματίες. Το λιγοστό προσωπικό έδωσε την ψυχή του για να περιθάλψει τους τραυματίες.

Οι γιατροί, οι Νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, το προσωπικό φύλαξης, όλοι βοηθούσαν για την εξυπηρέτηση και περίθαλψη των διακομιζομένων ασθενών.

Οι γιατροί και οι Νοσηλευτές μέσα στα Ιατρεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση λόγω της μυρωδιάς έδωσαν τα πάντα. Προσήλθαν εργαζόμενοι εθελοντές από το σπίτι τους, έμειναν δυο και τρεις βάρδιες, συνεχόμενες οι Νοσηλευτές και οι γιατροί. Δεν πήραν ούτε ανάσα.

Στη διαχείριση των περιστατικών βοήθησαν όλοι. Η κατάσταση ήταν δύσκολη. Το ΕΚΑΒ μετέφερε τους εγκαυματίες δύο ή τρείς σε κάθε  διακομιδή.

Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από το Υπουργείο Υγείας διαχείρισης της κρίσης.

Πώς θα εξυπηρετηθούν οι εγκαυματίες, οι τραυματίες σε μία τέτοια κατάσταση.

Έπρεπε αμέσως να δοθεί εντολή να ανοίξουν την Εφημερία τους και άλλα Νοσοκομεία της Αττικής.

Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό των ανωτέρω Νοσοκομείων και στους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Οι διακομιζόμενοι εγκαυματίες ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Έχασαν σε λίγες στιγμές τους δικούς τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους. Έψαχναν τηλέφωνα να επικοινωνήσουν με δικούς τους ανθρώπους με μεγάλη αγωνία. Όλοι μιλούσαν για την απουσία του Κράτους.

Έμειναν στη θάλασσα πάνω από έξι ώρες για να σωθούν από τις φλόγες. Δεν υπήρχε  κανένας αρμόδιος να συντονίσει την διάσωση.

Έκαναν  ότι τους φώτισε ο θεός έλεγαν. Έβλεπαν απανθρακωμένους δίπλα τους και προχωρούσαν. Οι πρώτοι που τους πλησίασαν μετά έξι – επτά ώρες στη θάλασσα, ήταν Ιδιωτικά σκάφη.

Έφθαναν στα Νοσοκομεία με υποθερμία.

Άφαντος ο Κρατικός Μηχανισμός.

Η κυβέρνηση για να επιτύχει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ψάχνει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Αφήνει χωρίς προσωπικό και μέσα τα Σώματα Ασφαλείας, το Κράτος Κοινωνικής Προστασίας, τη Δημόσια Υγεία.

Συλληπτήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΩΝ

ΕΚΑΒ Επιχειρούσαν 11 ασθενοφόρα και 4 Κινητές Μονάδες στις περιοχές Μάτι, Βουτζά, Ραφήνα. Έλαβε 160 κλήσεις από τις 7 το απόγευμα χθες έως σήμερα το πρωί και έκαναν 80 διακομιδές πολλές φορές με δύο ή τρείς ασθενείς σε κάθε διακομιδή μέσα από πύρινο κλοιό και κίνδυνο της ζωής τους.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ προσήλθαν πάνω από 80 εγκαυματίες. Νοσηλεύονται 25 – 4  νεκροί – 1 διασωληνωμένος.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ νοσηλεύονται 80 – 5 διασωληνωμένοι και 11 διακομίστηκαν στο ΘΡΙΑΣΙΟ

ΚΑΤ προσήλθαν 10 – νοσηλεύονται 8 – 2 διασωληνωμένοι

ΠΑΙΔΩΝ προσήλθαν 24 παιδιά – 1 βρέφος 6 μηνών νεκρό – νοσηλεύονται 23  εκ των οποίων το ένα παιδάκι σε σοβαρότερη κατάσταση. Είναι όλα τα παιδιά εκτός κινδύνου.

ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσηλεύονται 11 στη ΜΑΦ του Λατσίου και την ΩΡΛ Κλινική.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ