Νέοι Γενικοί Γραμματείς στο Υγείας! Ένας πολιτευτής και μία γιατρός πρώην συνδικαλίστρια!

  • Iatropedia
Δύο πρόσωπα εκ των οποίων το ένα είναι γνώριμο στο χώρο της υγείας αναλαμβάνουν με εντολή πρωθυπουργού τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων στο Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον Πελοπίδα Καλλίρη και για τη Χριστίνα Παπανικολάου πρώην πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας και μέχρι πρόσφατα Περιφερειάρχης Υγείας η οποία μάλιστα πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

Ο μεν κ.Καλλίρης αναλαμβάνει τα νοσοκομεία και τα οικονομικά της υγείας η δε κ.Παπανικολάου θα έχει από δω και στο εξής την αρμοδιότητα της δημόσιας υγείας που κατείχε ο Αντώνης Δημόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Δημόπουλος αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας έως τα μέσα Αυγούστου μετά από σχετικό αίτημα του Ανδρέα Λυκουρέντζου και έως ότου αποχωρήσει η τρόικα.

Ποιοι είναι οι νέοι;

Ο Πελοπίδας Καλλίρης είναι πολιτευτής της ΝΔ και γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Από το 2005 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ το Μάιο του 2008 ορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2011.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είναι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής.

Η κ.Παπανικολάου είναι επικεφαλής της Β Υγειονομικής Περιφέρειας και γεννήθηκε το 1952. Είναι γιατρός Βιοπαθολόγος, έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ της Ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά δηλαδή, υπήρξε Γενική Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέλος του Δ.Σ. του «Θριασίου» και είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.