Νεφροπαθείς: Προσβλητικό το «ζωντανοί – νεκροί» από τον δικηγόρο της κλινικής «Ταξιάρχαι»

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊού
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, για τον χαρακτηρισμό των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, ως "ζωντανών - νεκρών" από τον δικηγόρο της κλινικής "Ταξιάρχαι".

Προβλητική χαρακτηρίζουν οι ασθενείς της Πανελλήνιας Ένωσης Νεφροπαθών, δήλωση του δικηγόρου Μ. Δημητρακόπουλου,  ότι οι νεφροπαθείς είναι «ζωντανοί – νεκροί», όπως την διατύπωσε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA, υπερασπιζόμενος τους υπεύθυνους της κλινικής «Ταξιάρχαι» στην υπόθεση με τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Εστιάζουμε στο γεγονός της ατυχούς δήλωσης του κ. Δημητρακόπουλου με την οποία χαρακτήρισε τους
υποβαλλόμενους σε αιμοκάθαρση νεφροπαθείς ως «ζωντανούς νεκρούς» στο πλαίσιο των υπερασπιστικών του καθηκόντων. Ανεξάρτητα από τις πραγματικές προθέσεις του ως άνω υπερασπιστού, θεωρούμε και πιστεύουμε ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι επιεικώς ατυχής αλλά και προσβλητικός για όλους εμάς τους νεφροπαθείς, οι οποίοι είμαστε ισότιμοι Έλληνες πολίτες πάσχοντες από μια χρόνια πάθηση, όπως άλλωστε πάσχουν και άλλοι συμπολίτες μας από άλλης μορφής βαρύτατες ασθένειες», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ασθενείς της Πανελλήνιας Ένωσης Νεφροπαθών.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Νεφροπαθών, ζητούν αποκατάσταση από τον δικηγόρο:

«Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση του προσβλητικού, απαξιωτικού και απαράδεκτου για τους νεφροπαθείς χαρακτηρισμού, ο οποίος απάδει στα πρόσωπά μας ως Ελλήνων πολιτών».