Νέες Υπηρεσίες Υγείας από τη ΡΕΑ για όλες τις γυναίκες!

  • Iatropedia
Κλινική ΡΕΑ
Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική δημιούργησε νέες υπηρεσίες και τμήματα, προσφέροντας την πλέον ολοκληρωμένη και υψηλής ποιότητας φροντίδα σε γυναίκες όλων των ηλικιών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Κλινική ΡΕΑ υπενθυμίζει σε στις γυναίκες να φροντίζουν την υγεία τους, να διατηρούν την αυτοπεποίθησή τους και να διεκδικούν ποιότητα στην καθημερινή τους ζωή!

Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική δημιούργησε νέες υπηρεσίες και τμήματα, προσφέροντας την πλέον ολοκληρωμένη και υψηλής ποιότητας φροντίδα σε γυναίκες όλων των ηλικιών.

Αισθητική & Επανορθωτική Γυναικολογία

Η υποειδικότητα της Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας χρησιμοποιεί ανώδυνες και ταχείες τεχνικές laser και μεσοθεραπείας (όπως PRP και υαλουρονικό οξύ) που διενεργούνται στο ιατρείο και προσφέρουν λύση σε ανατομικά, λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα που προκαλούνται από τον τοκετό, την εμμηνόπαυση, αλλά και προηγούμενες επεμβάσεις.

  • Χαλάρωση κόλπου μετά τον τοκετό
  • Κολπική ξηρότητα – ατροφία
  • Σεξουαλική δυσλειτουργία
  • Ακράτεια Ούρων

Το Τμήμα Αισθητικής & Επανορθωτικής Γυναικολογίας της Κλινικής ΡΕΑ δημιουργήθηκε για να καλύψει όλες τις ανάγκες φροντίδας των γυναικών, που παρουσιάζουν ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή του κόλπου και των έξω γεννητικών οργάνων. Οι υπηρεσίες του τμήματος παρέχονται από εξειδικευμένους ιατρούς στην αισθητική γυναικολογία.

Το Τμήμα διαθέτει το υπερσύγχρονο μηχάνημα Juliet Feminine Laser της Asclepion Laser Technologies, χάρη στο οποίο επιτυγχάνεται η ανάπλαση του επιθηλίου του κόλπου και η αναδόμηση των στηρικτικών ιστών αυτού, μια άκρως αποτελεσματική, ανώδυνη και γρήγορη θεραπευτική μέθοδο ανάπλασης του κολπικού επιθηλίου,  σε σύγκριση με τις μακροχρόνιες και άβολες ορμονοθεραπείες, οι οποίες συχνά αντενδείκνυνται για κάποιες γυναίκες. Η θεραπεία με το τελευταίας τεχνολογίας Juliet Feminine Laser (erbium:YAG laser) προκαλεί παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και επαναφέρει το pH του κόλπου στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με την εφαρμογή τεχνικών μεσοθεραπείας που ενισχύουν περαιτέρω την ανάπλαση του επιθηλίου.

Ουρογυναικολογία & Χειρουργική Πυελικού Εδάφους

Η ουρογυναικολογία είναι η υποειδικότητα της γυναικολογίας που ασχολείται με παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος σε γυναίκες όλων την ηλικιών, όπως

  • Πρόπτωση πυελικών
  • Γυναικεία ακράτεια
  • Ουρολοιμώξεις – διάμεση
  • Χαλάρωση κόλπου μετά τον
  • Σεξουαλική δυσλειτουργία & ουρογεννητικό σύνδρομο
  • Διαταραχές ούρησης – αφόδευσης

Το Τμήμα Ουρογυναικολογίας & Χειρουργικής Πυελικού Εδάφους της Κλινικής ΡΕΑ  εξειδικεύεται στη διάγνωση και αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων και προσφέρει πλήρη διαγνωστικό έλεγχο που περιλαμβάνει ουροδυναμικό έλεγχο, 3D – 4D υπερηχογράφημα πυελικού εδάφους, μαγνητική τομογραφία πυελικού εδάφους, αξονική ουρογραφία, κυστεοσκόπηση – ουρηθροσκόπηση. Επιπλέον, το Τμήμα αντιμετωπίζει τις παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού και γεννητικού συστήματωος των γυναικών με τον βέλτιστο τρόπο, εφαρμόζοντας σύγχρονες θεραπείες είτε μη επεμβατικές (π.χ.laser, ενέσεις botox, μεσοθεραπεία), είτε επεμβατικές (Λαπαροσκοπική αποκατάσταση, Διακολπική χειρουργική αποκατάσταση, Χειρουργική πλαστική αποκατάσταση κ.λπ.)

Κλιμακτήριος – Εμμηνόπαυση & Οστεοπόρωση

Κλιμακτήριος χαρακτηρίζεται ένα χρονικό διάστημα ορμονικών διαταραχών και ακατάστατων κύκλων που εμφανίζεται στις γυναίκες – τουλάχιστον στην Ευρώπη – κοντά στο 51ο έτος της ηλικίας τους. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο της γυναίκας στην Εμμηνόπαυση. Κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, οι γυναίκες παρουσιάζουν συμπτώματα που σχετίζονται με την πτώση των οιστρογόνων, καθώς και με τη διαδικασία της γήρανσης.

Το Ιατρείο Κλιμακτηρίου – Εμμηνόπαυσης & Οστεοπόρωσης της Κλινικής ΡΕΑ αποτελεί ένα εξειδικευμένο ιατρείο με πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση ποιότητας ζωής των εμμηνοπαυσιακών γυναικών. Το τμήμα στελεχώνεται από έμπειρη ομάδα (γυναικολόγο, ενδοκρινολόγο, διαιτολόγο και ψυχολόγο), ενώ συνεργάζεται και με άλλα τμήματα της κλινικής, για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Η Κλινική ΡΕΑ, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της φροντίδας της τη γυναίκα, διαθέτει ολοκληρωμένες γυναικολογικές υπηρεσίες, όπως Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων, Τμήμα Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας, Τμήμα Κολποσκοπήσεων, ενώ εξειδικεύεται στη γυναικολογική χειρουργική και τη γυναικολογική ογκολογία. Επιπλέον, στην Κλινική ΡΕΑ λειτουργούν το Πρότυπο Κέντρο Μαστού, πλήρως οργανωμένο Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων και σύγχρονα αυτοματοποιημένα Κεντρικά Εργαστήρια, προσφέροντας στις γυναίκες ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας!