Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

  • Iatropedia
Σε αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων αναμένεται να προχωρήσει σύντομα ο υπουργός Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr ο κ.Βορίδης θα αλλάξει την τιμολόγηση που είχε ακολουθήσει ο προκάτοχός του Άδωνις Γεωργιάδης επιδιώκοντας να εφαρμόσει μια πιο …διπλωματική πολιτική απέναντι στον κλάδο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα ο κ.Βορίδης με βάση τις οδηγίες που έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι τιμές των πρωτοτύπων φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους αναμένεται να προσδιορισθούν όλες στο μέσο όρο των χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης.

Σήμερα υπάρχουν σκευάσματα που τιμολογούνται πολύ χαμηλότερα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά και να υπάρχουν εταιρείες που διαμαρτύρονται απειλώντας ακόμη και με απόσυρση σκευασμάτων.

Να σημειωθεί πως μέσα στο καλοκαίρι λήγουν οι πατέντες σε αρκετά πρωτότυπα φάρμακα και η αγορά φαρμάκου αναμένει με αγωνία να διαπιστώσει τις όποιες αλλαγές.

Ταυτόχρονα αναμένεται να αλλάξουν και οι τιμές των γενοσήμων. Όπως έλεγαν πηγές του iatropedia.gr, ο ΜάκηςΒορίδης σκοπεύει να ορίσει τις τιμές τους στο 80% της αρχικής του πρωτοτύπου από 65% που είναι σήμερα.

Αγκάθι βέβαια παραμένει το ποσοστό χρήσης των γενοσήμων που θα πρέπει να φθάσει με βάση τις δεσμεύσεις μας στην τρόικα στο 60% έως το τέλος του χρόνου από περίπου 25 με 30% που είναι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομειακοί γιατροί: Φέρτε πίσω το μισθολόγιο μας! Τι θα ζητήσουν από Βορίδη

Ιδιώτες γιατροί για άλλους τρεις μήνες για ΕΟΠΥΥ! Που διαφώνησαν με Βορίδη

Έρχεται ψαλίδι κερδών για φαρμακοποιούς! Που καταλήγουν τρόικα-Βορίδης

Δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο! Στα μαχαίρια ακόμη Βορίδης -Γρηγοράκος για τις αρμοδιότητες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν