Νέες εξαιρέσεις στο πλαφόν των φαρμάκων! Ποιοι τη γλιτώνουν

  • Iatropedia
Περισσότερους γιατρούς και ασθενείς εξαιρεί τώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ από το πλαφόν στα φάρμακα, μετά τις αμέτρητες διαμαρτυρίες. Ποιοι τη γλιτώνουν

Μετά τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοι γιατροί απαλάσσονται από το πλαφόν στη συνταγογράφηση δεδομένου ότι ήδη από τον δεύτερο μήνα εφαρμογής του μέτρου χιλιάδες ασθενείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να βρουν τα φάρμακά τους.

Ο ΕΟΠΥΥ μιλά για βελτιώσεις του μέτρου, το οποίο να σημειωθεί ότι έχει ξεσηκώσει τους 60.000 γιατρούς της χώρας πολλοί εκ των οποίων προσφέυγουν στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, εξαιρούνται οι παρακάτω ιατροί, ασθένειες και φάρμακα:

Χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή διύλιση και υπό μεταμόσχευση), οι καρδιοπαθείς τελικού σταδίου (μηχανική καρδιά, ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεταμόσχευση καρδιάς), οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου μη αντιρροπούμενη κίρρωση, μεταμόσχευση ήπατος), οι μεταμοσχευθέντες ρευστών ή συμπαγών οργάνων και ιστών.

Φάρμακα των οποίων την χρήση προεγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ μέσω των Επιτροπών του.

Οι ιατροί των νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών σε ότι αφορά τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε νοσηλευόμενους ή εξερχόμενους κατόπιν νοσηλείας ασθενείς, ωστόσο διευκρινίζεται ότι εμπίπτουν στην εφαρμογή του αναφορικά με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε εξωτερικούς ασθενείς και χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ, ιατροί εργασίας, ιατροί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιατροί σε κοινωφελή νοσοκομεία, ιατροί πολυιατρείων σωμάτων ασφαλείας, και οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Οι νεοεισερχόμενοι ιατροί στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση ή ιατροί που έχουν άδεια λειτουργίας για το πρώτο ιατρείο τους από τον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο από το 2011 και μετέπειτα, ιατροί που δεν ασκούσαν θεραπευτικό έργο κατά το 2013, ιατροί για τους οποίους αυξήθηκε ο αριθμός των επισκέψεων σε 400 ανά μήνα, δύναται να παίρνουν το μέσο όρο της ειδικότητας τους.

Κεφαλονιά

Να σημειωθεί εδώ ότι οι γιατροί της Κεφαλονιάς εξαιρούνται από το πλαφόν της συνταγογράφησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Γαλάζια» μάχη συνδικαλιστών γιατρών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου! Όλο το παρασκήνιο

Μόνο στο iatropedia: «Πράσινη» ανταρσία κατά Άδωνι! Ο υφυπουργός και οι εκλεκτοί διοικητές

Ξεκινούν οι απολύσεις στην Υγεία! Τι φέρνει το ΠΕΔΥ του Άδωνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν