Νέες εξελίξεις στη Λαπαροσκοπική χειρουργική!

  • Iatropedia
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής, όπου καταγράφηκαν όλες οι εντυπωσιακές εξελίξεις της τεχνολογίας στην ιατρική επιστήμη.

Στο 3ήμερο Συνέδριο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών και πραγματοποιήθηκε 8-10 Μαΐου στην «Αίγλη» Ζαππείου, ιατροί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέδειξαν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική.

Η θεματολογία του Συνεδρίου ακολούθησε τέσσερις βασικούς άξονες:

τη νέα τεχνολογική προσέγγιση των χειρουργικών προβλημάτων,

την ελαχιστοποίηση της ανάρρωσης και νοσηλείας,

τη δραματική εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου και

την οριστική χειρουργική λύση σε χρόνια προβλήματα

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρός της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Χαρίλαος Κ. Παππής «πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο επιτυχημένα Συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής! Η διοργάνωση υπήρξε άψογη, η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων χειρουργών κατέγραψε πολύ υψηλούς αριθμούς, αλλά κυρίως το μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον φάνηκε στη συνεχή παρουσία των συνέδρων στο χώρο των εισηγήσεων.

Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα καινοτόμες Συνεδρίες, που περιείχαν σημαντικές συζητήσεις απόψεων ως προς την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, καθώς και την επίλυση εγχειρητικών και μετεγχειρητικών προβλημάτων. Οι ζωντανές μεταδόσεις χειρουργικών επεμβάσεων αποτέλεσαν έναυσμα για ανάλυση και αξιολόγηση τεχνικών που χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως για τη λύση πολλών προβλημάτων των ασθενών μας. Η ανταλλαγή απόψεων των ξένων χειρουργών με τους Έλληνες συναδέλφους μας υπήρξε εξαιρετική, ανοίγοντας καινούργιους ορίζοντες στις χειρουργικές πρακτικές».

Στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, επεσήμανε τις ικανότητες των Ελλήνων ιατρών και τόνισε χαρακτηριστικά « η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για την αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί η καινοτομία της Τελετής Έναρξης, που απετέλεσε το forum σύνδεσης της χειρουργικής πράξης με την κοινωνία. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο χώρο της υγείας» , που πυροδότησε έναν ενδιαφέροντα δημιουργικό διάλογο.

Στο πάνελ συμμετείχαν ειδικοί τεχνοκράτες, αλλά και ιατροί, που βιώνουν την καθημερινή πραγματικότητα, οι οποίοι ανέλυσαν το σήμερα στο χώρο της υγείας.

Στην Τελετή Λήξης του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής βραβεύτηκαν οι καλύτερες ερευνητικές εργασίες και οι πλέον πρωτοποριακές επεμβάσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια.