Νέες διαστάσεις με το “φακελάκι” στον Ευαγγελισμό! Ο θάνατος του ασθενή φέρνει παρέμβαση εισαγγελέα

  • Iatropedia
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον ασθενή στον Ευαγγελισμό που δε χειρουργήθηκε επί 18 ημέρες και έχασε τελικά τη ζωή του, επειδή ο γιατρός του ζητούσε φακελάκι. Εκτός από την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζητά διερεύνηση σε βάθος, ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης που εξέτασε τον άτυχο 66χρονο που πέθανε την περασμένη Δευτέρα στην Εντατική του Ευαγγελισμού, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για τα αίτια. "Ασθενείς με τέτοιες αλλοιώσεις όσο πιο γρήγορα χειρουργούνται τόσο πιο καλά είναι. Νομίζω ότι είμαι σαφείς" απεφάνθη ο ιατροδικαστής.

Πλέον όμως το μόνο βέβαιον είναι ότι μετά το θάνατο του άτυχου ασθενούς η όλη υπόθεση παίρνει άλλη διάσταση καθώς έχουμε παρέμβαση της δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς.

Ειδικότερα με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα γίνει προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

Μάλιστα για να διερευνηθεί η υπόθεση διεξοδικά , θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς ενώ η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς, πόρισμα που καθαρογράφεται και αποστέλλεται στα χέρια του Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση φακελάκι-Ευαγγελισμός: Αναζητούνται ποιοι άλλοι γνώριζαν! Τι ψάχνουν οι αρχές

Κι άλλα μαϊμού πτυχία στο ΕΣΥ! Ποιον απομάκρυνε ο Βορίδης

Υπό διάλυση τα νοσοκομεία της περιφέρειας! Βροχή παραιτήσεων από γιατρούς

Επιδόματα «καθαρά» και χωρίς φορολογία για τους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι θα διεκδικήσουν