«Νέα ζωή στη ΡΕΑ νέα ΕΛΠΙΔΑ στη ζωή»

  • Iatropedia
Με κεντρικό μήνυμα «Νέα ζωή στη ΡΕΑ, νέα ΕΛΠΙΔΑ στη ζωή», η κλινική ΡΕΑ πρόσφερε συμβολικά στην Τράπεζα «Όραμα Ελπίδας» 10 ευρώ για κάθε νέα ζωή που γεννήθηκε στην Κλινική κατά τη διάρκεια του 2013, συγκεντρώνοντας έτσι συνολικά το ποσό των 70.000 ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δ.Σ της κλινικής ο κύριος Μητσάκος – Μπαρμπαγιάννης: «… Στόχος είναι, μέσω της σημερινής μας εκδήλωσης, να αφυπνιστεί η ελληνική κοινωνία και να ενεργοποιηθεί σε μια νέα δράση, καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα, που απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας και προσωπική δέσμευση όσο περισσότερων συνανθρώπων μας γίνεται.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, χρειάζονται να αναλυθούν χιλιάδες δείγματα, απαιτείται δηλαδή η συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών.

Στόχος μας είναι η ΡΕΑ να αποτελέσει σημείο αναφοράς, στα Νότια Προάστια, για την εξεύρεση δοτών.».

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία αφού ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τον κύριο Μητσάκο-Μπαρμπαγιάννη για την ευγενική του χειρονομία, είπε μεταξύ άλλων : «… Μέσα από την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε το έργο μας και συγκεκριμένα το νέο μας πρόγραμμα, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», ο ερχομός αυτών των παιδιών καθίσταται όχημα προσφοράς και αγάπης. Η γενιά του 2013 στο Μαιευτήριό σας θα μείνει ως μια γενιά ανθρωπισμού καικοινωνικής ευθύνης.

Ο συμβολισμός αυτός μιλά πολύ βαθιά στην καρδιά μου και στην καρδιά ολόκληρης της οικογένειας της ΕΛΠΙΔΑΣ και πιστεύω στην ψυχή όλου του προσωπικού της ΡΕΑ … Η προσφορά σας ενισχύει τις προσπάθειές μας και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά που δεν ήταν τόσο τυχερά και που πρέπει να παλέψουν για τη ζωή από τόσο τρυφερή ηλικία. Σας ευχαριστούμε που στέκεστε ως σύμμαχοι στο δύσκολο αυτόν αγώνα τους και στις δικές μας προσπάθειες για να τον κάνουμε όσο γίνεται ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό…»

Η κυρία Βαρδινογιάννη σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για τη συμβολή της Κλινικής ΡΕΑ στο έργο της, πρόσφερε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου, ενώ στον κύριο Κυριάκο Μητσάκο-Μπαρμπαγιάννη εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας και στον κύριο Θεόδωρο Μουστακαρία, μέλος του Δ.Σ. της Κλινικής, που χάρη στη προσπάθειά του υλοποιήθηκε αυτή η πρωτοβουλία, απένειμε το μετάλλιο του μεγάλου υποστηρικτή του Συλλόγου.

Παίρνοντας το λόγο ο Δρ. Στέλιος Γραφάκος, Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», ο οποίος υπογράμμισε ότι η διαδικασία λήψης μυελού των οστών είναι σήμερα απλή, ακίνδυνη, ανώδυνη και σύντομη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι μία μικρή ταλαιπωρία για το δότη που μοιάζει με τη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα μόνο 30.000 δότες, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη αναζήτησης συμβατού μοσχεύματος σε τράπεζες του εξωτερικού διαδικασία με υψηλό κόστος σε χρόνο και χρήμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν