Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Υποσχόταν θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, πέθαναν ασθενείς

  • Ρούλα Τσουλέα
ψευτογιατρός
Μια νέα υπόθεση απάτης με θύματα πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα, ανακάλυψε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ένας ψευτογιατρός έπεισε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας ότι μπορεί να τους θεραπεύσει με «βλαστοκύτταρα», τα οποία απεδείχθη ότι τελικά ήταν σκέτο νερό, αποκάλυψε σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Επακόλουθο της «πρωτοποριακής» αυτής «θεραπείας» ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5-6 άτομα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Και αυτό διότι οι ασθενείς  εγκατέλειψαν, μετά από προτροπή του εν λόγου «γιατρού» την θεραπεία τους. «Κατέληξαν πιθανόν πρόωρα», είπε ο αστυνομικός συντάκτης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολυετή έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Η έρευνα την οδήγησε σε έναν φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσέγγιζε πάσχοντες από νευρολογικά νοσήματα.

Ο ψευτογιατρός προσέφερε στους ασθενείς μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με «ενέσεις βλαστοκυττάρων». Ήταν, βέβαια, λίγο ακριβή (κόστιζε 15-20 χιλιάδες ευρώ κάθε έγχυση), αλλά θα τους «θεράπευε» πλήρως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν ασθενείς που πλήρωσαν έως και 150-200 χιλιάδες ευρώ για να θεραπευτούν.

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισε θύματα του ψευτογιατρού σε όλη τη χώρα. Μεταξύ άλλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χίο και αλλού. Εντόπισε επίσης σύνδεσή του με έναν γιατρό στη Στουτγάρδη, ο οποίος διαβεβαίωνε τους ασθενείς ότι όλα πάνε καλά με την «αγωγή».

Ωστόσο πέντε ή έξι ασθενείς  έχασαν τελικά τη ζωή τους, καθώς διέκοψαν την καθιερωμένη θεραπεία τους. Επιπλέον, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι τα φιαλίδια που χρησιμοποιούσε ο ψευτογιατρός για τις εγχύσεις, περιείχαν τελικά σκέτο νερό.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Φωτογραφία: iStock