Νέα συνάντηση των φαρμακοποιών με την ηγεσία της Αριστοτέλους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έχουν την επόμενη εβδομάδα οι φαρμακοποιοί με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου που είναι σε εκκρεμότητα.. Δηλαδή το ωράριο και η σύσταση του πειθαρχικού.

Μετά την αποκατάσταση της περιοδικότητας στις πληρωμές τους από τον ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί προχωρούν στις προσπάθειες διευθέτησης των προβλημάτων που εκκρεμούν, για τα οποία ο πρόεδρος του ΠΦΣ έχει καταθέσει ένδεκα φακέλους στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Όπως τονίζει ο κ. Λουράντος, κυριότερα ζητήματα είναι η αποκατάσταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και η επαναφορά των δικαστικών λειτουργών στα πειθαρχικά συμβούλια του συλλόγου.

Άλλωστε τα δύο αυτά ζητήματα θα συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο για το φάρμακο που ετοιμάζουν στο υπουργείου και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, οι φαρμακοποιοί έχουν προτείνει ένα νέο σύστημα που θα προβλέπει καθημερινή λειτουργία 8 το πρωί με 8 το απόγευμα, το Σάββατο 8 π.μ. – 3 μ.μ. και να παραμένουν τα φαρμακεία κλειστά τις Κυριακές και αργίες, με διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα.

Η ηγεσία του ΥΥΚΑ φαίνεται εκ πρώτης θετική στην πρόταση αυτή αλλά μέχρι να φτάσουμε στην σχετική νομοθετική ρύθμιση έχουμε πολύ δρόμο… Γι΄αυτό η νέα συνάντηση των δύο πλευρών κρίνεται ως σημαντική την δεδομένη χρονική στιγμή.