Νέα κόντρα στο υπουργείο Υγείας! Τι χάλασε πάλι τις σχέσεις στην οδό Αριστοτέλους

  • Iatropedia
Και ενώ η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, υπουργός Υγείας και αναπληρωτής βρήκαν άλλον έναν λόγο να ψυχρανθούν και να εντείνουν το κακό κλίμα μεταξύ τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δεν ήθελαν και πολλά Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς για να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι σε θέματα υγείας.

Αυτή τη φορά αιτία της νέας κόντρας των δύο πλευρών τα φάρμακα και η δαπάνη που έχει ξεφύγει. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε αυτό που λίγο πολλοί όλοι γνώριζαν στην οδό Αρστοτέλους: ότι η φαρμακευτική δαπάνη έχει ξεφύγει από αυτά που είχαν αρχικά υπολογισθεί με την τρόικα. Μια διαπίστωση που έγινε και από τους δανειστές μας.

Το ποσό που ξεφεύγει αγγίζει το 80-90 εκατ. ευρώ και θα κληθούν να το καλύψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες με υποχρεωτικές εκπτώσεις (claw back).

Ο υπουργός Υγείας επειδή ακριβώς γνωστοποίησε αυτήν την πληροφορία, εκνεύρισε δεόντως τον υφιστάμενό του Μάριο Σαλμά, όπως αναφέρουν πηγές του iatropedia.gr . ‘Αλλωστε ο κ.Σαλμάς όλο το προηγούμενο διάστημα πανηγύριζε ότι είχε επιτύχει το στόχο στο κούρεμα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οι δύο άνδρες πάντως βρήκαν άλλον έναν λόγο να ψυχρανθούν περαιτέρω, δεδομένου και του επικείμενου ανασχηματισμού.

Βέβαια και να μην ήθελε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος να αποκαλύψει το …μυστικό, θα τον είχε προλάβει η άλλη υφισταμένη του Φωτεινή Σκοπούλη που βγαίνοντας από την αίθουσα της συνάντησης με την τρόικα ήταν το πρώτο πράγμα που δήλωσε ότι: ¨»οι δαπάνες στα φάρμακα έχουν ξεφύγει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα βγάλει ο ανασχηματισμός στο υπ.Υγείας! Όλα τα σενάρια

Απίστευτο: Έκοψαν παιδικούς σταθμούς για να κάνουν…δεξιώσεις! Το πάρτι του ΕΟΠΥΥ

Πως ο ΕΟΠΥΥ έφθασε να χρωστά παντού! Τα ενοίκια, η καθαριότητα και τα πανάκριβα έπιπλα

«Εκστρατεία» εκκαθάρισης «φακελάκηδων»! Σε αναστολή καθηκόντων γιατρός του Αμ.Φλέμινγκ

Ακάρεα στα μάτια; Και όμως,πρέπει να δώσετε προσοχή. ΒΙΝΤΕΟ